Az Apostol-szigetek óriási jégcsap csillárjai

2017. január 18., szerda




Egy különleges, sarkvidéki áramlat hatására hatalmas jégcsapok és gyönyörű jégből álló alakzatok alakulnak ki egy kicsiny szigeten.

Ha szeretsz utazni, és megteheted, hogy ellátogass különleges szigetekre is, akkor ezt feltétlenül látnod kell, de ha ne engedheted meg magadnak, akkor is írd fel a bakancslistádra.

Addig is megmutatjuk virtuálisan, hogy milyen bámulatos is az Apostol-szigetek világa, mikor beköszönt a tél.

Azt gondolnánk, hogy egy szigetre csak nyáron érdemes menni, mikor meleg van, süttethetjük a hasunkat a homokos tengerparton, és jeges koktélokkal hűthetjük magunkat.

Az Apostol-szigetek azonban olyan különleges hely, hogy még télen is eszméletlen látványt nyújt.

Az Észak-Amerikában található szigetek nemrég váltak csak látogathatóvá, valamikor 2009-ben. Egy speciális, sarkvidéki áramlat hozza el ide a hideget, mely egy csapásra jéggé változtat mindent.

Olyannyira, hogy hatalmas jeges alakok, formációk, és szélfútta vidékek alakulnak ki. Az Apostol-szigetek barlangjaiban pedig több méteres, gigászi jégcsapok nőnek, melyek mintha csillárok lennének, úgy függenek alá a barlang mennyezetéről.

Az Apostol-szigetek nem csak hajóval, hanem gyalogosan is megközelíthető, mert ilyenkor befagy a Felső-tó, és az egybefüggő hatalmas jégmasszán könnyedén át lehet kelni veszélytelenül.

A jégburkolaton egyszerűen át lehet sétálni a szigetekre, ahol ilyenkor megfagyott vízesések, csodálatos jégszobrok, tornyok, jégkapuk és méteres jégcsapok láthatók.

Ezek a látványos, jégcsapokkal borított sziklavájatok és barlangok nyáron is igen népszerűek. Ilyenkor gyakran kajakokkal közelítik meg a helyet.

A legbátrabbak azonban télen jönnek ide, és csodálják meg a tű éles jégcsapokkal tűzdelt barlangot.

A jelenség nagyon rövid ideig látható és tapasztalható csak, ugyanis Január közepétől mindössze pár héten át tart, majd az idő melegedésével minden elolvad, és elvonul a fagy.

A barlangokba való merészkedés az olvadás időszakában már igen veszélyes is lehet, hiszen bármikor fejbe találhat bárkit egy több méteres, leszakadó jégcsap.

érdekes hihetetlen érdekesség gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 29332





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet