Az áram nélkül működő hűtő: az energiaválság egyik fő nyertese lehet

2024. január 16., kedd




Nulla energiaigényű, és elektromosságra sincs szükség a jövő hűtőjének, mely már most elérhető!

Azt gondolná az ember, hogy ebben a nyári melegben a hűtéshez feltétlenül energiát kell kivonni a környezetből, és így elektromos áramra van szükség a megfelelő hőmérséklet eléréséhez.

Ezt cáfolja meg egy olyan hűtőkamra, mely nem igényel sem elektromos áramot, sem semmiféle bonyolult szakértelmet.

Ha elterjed, akkor a világon rengeteg helyen találkozhatunk majd vele.

nem csak olcsó megoldás lenne a mostani hűtők helyett, de praktikus is! Állandó, 10 Celsius-fok körüli hőmérsékletet biztosít, és tényleg nem igényel energiát a működéshez.

Az elve a következő: a műanyag, szigetelt lépcsős golyót csak kicsit be kell ásni a földbe, hogy onnantól ideális hőmérsékleten lehessen tárolni a zöldségeket és hűteni a bort.

Ugyanis a talaj hűtőhatását használja ki ez a speciális "szerkezet". Egyszerűen zseniális, mert praktikus, rendkívül környezetbarát, és nulla energiát fogyaszt.

A Groundfridge - azaz földbe vájt hűtő - egy holland cég fejlesztése és egyetlen hátránya van csupán: hogy csak kertekben elhelyezhető, vagyis a bérházakban lakóknak le kell mondaniuk a találmányról.

A fejlesztők ígérete szerint azonban kidolgoznak majd egy olyan alternatívát is, mely a lakásokban lakók számára is elérhetővé fog válni a jövőben.

A környezettel kompatibilis, egyben energiahatékony megoldás egyre népszerűbb Hollandiában, és a jelek szerint hamarosan megindulhat világhódító körútjára is.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 281616





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet