Az aszpirin 10 elképesztő felhasználási módja: ezeket biztosan nem tudtad!

2019. január 25., péntek




Az aszpirin valószínűleg az egyik legelterjedtebb gyógyszer a világon, ha fejfájásról van szó, azonban ez a kis pirula számos más, külső panaszt is nagyszerűen gyógyít.

1. Meggyógyítja a rovarcsípéseket

Az aszpirint egyszerűen csak tegyük egészben vagy szétmorzsolt állapotban a rovarcsípésre. A viszketés, vagy egyéb kellemetlen érzés hamarosan enyhülni fog, a kipirosodás pedig eltűnik.

2. Kézfertőtlenítő

Oldjunk fel egy aszpirint citromlében. A kapott oldat kiváló baktériumölő, és kézfertőtlenítő hatású.

3. Korpásodás ellen

Pár szem aszpirint törjünk porrá, majd adjuk hozzá kétszerannyi samponhoz, mint amennyit használni szoktunk. Két hajmosáshoz használjuk a keveréket. Az elsőnél vigyük fel a masszát a hajra, hagyjuk hatni 2 percig, majd öblítsük le. A másodiknál járjunk el ugyanígy.

Masszírozzuk be a hajba, fejbőrbe a keveréket, majd öblítsük le ismét. Hajunk az első használat után érezhetően fényesebb és egészségesebb lesz.

4. Meghosszabbítja a vágott virágok élettartamát

A vágott virág vízébe dobjunk egy-két szem aszpirint. A virágok több napig frissek maradnak majd.

5. Szerelmi sérülések esetén

Egy szenvedélyes éjszaka után bizony előfordul, hogy itt-ott piros foltok tarkítják nyakunkat. Ennek gyors orvoslására törjünk össze egy aszpirint és masszírozzuk a problémás területre, majd egy kis idő elteltével öblítsük le vízzel.

6. Folteltávolító

Az aszpirint oldjuk fel egy pohár vízben, majd ezt az oldatot vigyük fel a foltra és mossuk át vele a problémás részt.

7. Bőrproblémák ellen

Ha foltos, kiütéses a bőrünk, megpróbálhatjuk kezelni aszpirinnel. Használjuk hintőporként naponta kétszer a kezelni kívánt területen.

8. Megöli a szemölcsöket

Összetört aszpirint egy sebtapasz segítségével tegyük a szemölcsre és hagyjuk rajta egy napig. A folyamatot ismételjük naponta addig, a míg a szemölcs el nem múlik.

9. Bőrkeményedés kezelésére

Hat darab aszpirint porítsunk és keverjük el fél kanál vízzel és ugyanennyi citromlével. A keveréket tegyük egy gézlapra és 10 percen keresztül tartsuk a problémás területen. Ezután dörzsöljük át a bőrkeményedést habkővel.

10. Eltünteti az izzadtságfoltokat

A fehér pólók gyakran megsárgulnak a dezodoroktól, vagy az izzadtságtól. Sajnos ez a folt nagyon nehezen távolítható el a ruhákból. Azonban az aszpirin erre is ad megoldást. Két szem pirulát oldjunk fel fél pohár vízben, áztassuk bele a foltot 2-3 órán keresztül, majd öblítsük ki.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód


Megtekintések száma: 39848





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet