Az eddigi tudományunknak ellentmondó dolog derült ki a Földről!

2017. május 9., kedd
Egy új kutatás szerint a 4,4 millió éve létezett Föld lapos volt.

Könnyen lehet, hogy Földünk mégis lapos volt egykoron? Megdöbbentő, egyes tudósokat szinte sokkoltak azok az eredmények, melyek nemrég egy új kutatás keretében láttak végül napvilágot.

Az Ausztrál Nemzeti Egyetem munkatársai és tudósai végeztek el különféle mélyreható kutatásokat, melyek keretében rengeteg ősi ásványt vizsgáltak meg.

A mintavételezések során, és az azokból nyert adatok elemzése után arra jutottak, hogy a Föld 4,4 milliárd évvel ezelőtt lapos volt.

Et a világ legrégebbi ásványaiból kalkulálták és következtették ki, melyet Nyugat-Ausztráliában találtak. Itt található a felszínhez legközelebb lévő, egyben legöregebb kőzetanyag, mely az ősi Föld születésének pillanatából származik.

Mielőtt megijednénk, hogy a Földünk olyan volt, mint egy tányér, melynek a végein egyszerűen leestünk volna, nyugodjunk meg!

A tudósoknak ennyire azért nem ment el az esze. A 4,4 milliárd éves Föld nem ilyen értelemben volt lapos. Arról van szó, hogy a Föld születésének "pillanatában" a bolygó felszínén alig, vagy egyáltalán nem voltak árkok, völgyek, hegyvonulatok, vagy domborzat.

A Dr. Anthony Burnham által vezetett kutatás rájött arra, hogy a hegyek és egyéb felszíni formációk csak az első 700 millió évet követően formálódtak ki. Addig egészen sima, szinte tükörfelületű volt a Föld, miközben végleg kihűlt, és kezdett a felszíne megszilárdulni

A mintákat későbbi időszakokból származó ásványokkal és kőzetekkel hasonlították össze, így derül ki, hogy azok keletkezésében szerepet játszhattak a különféle nyomáson és magasságon lévő kőzetek is.

A legősibb mintáknál ilyet nem találtak, ez pedig előre jelzi azt, hogy nem voltak hegyek, sem völgyek abban az időben.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány történelem földünk


Megtekintések száma: 90526

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet