​Az egész országot lebénította a havazás: itt vannak a részletek!

2021. január 14., csütörtök




Máris gondokat okozott az ország egy részén a hajnalban kezdődött havazás a vasúti közlekedésben.

A Mávinform reggeli tájékoztatása szerint a havazás miatt nem közlekedik a Déli pályaudvarról Százhalombattára induló 8:25-kor, 9:25-kor, 10:25-kor és 11:25-kor, továbbá a Százhalombattáról a Déli pályaudvarra 9:54-kor, 10:54-kor, 11:54-kor és 12:54-kor induló S40-es vonat:

Egy másik vasútvonalon is probléma van, ott nem a hó miatt, hanem egy mozdony romlott el:

„Szobról a Nyugati pályaudvarra 6:24-kor elindult G70-es jelzésű gyorsított személyvonat mozdonya Dunakeszi és Rákospalota–Újpest között meghibásodott, nem tudja folytatni útját. Egy másik mozdonyt küldenek a vonathoz. Ezen a szakaszon a vonatok csak az egyik vágányon közlekednek. 

A Budapestre tartó vonatok feltorlódnak. A Budapest–Vác–Szob vonalon 20-30 perccel meghosszabbodik a menetidő. Vonatkimaradásokra is számítani lehet. A Nyugati pályaudvarról Vácra 8:15-kor induló S70-es személyvonat nem közlekedik” – írják.

A Magyarország fölé érkezett nedves légtömegek szinte az egész országban havazást okoztak, hajnalban és reggel főleg Magyarország középső- és egyes nyugati területein, de a keleti országrészt is eléri előbb utóbb, sőt, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország keleti határánál várható a legnagyobb mennyiség, a figyelmeztető előrejelzés szerint 12 óra alatt 5 centiméter:

Az Útinform – a MÁV-val ellentétben – nem számolt be olyan komoly fennakadásokról, amiket a havazás okozott volna. A reggeli közlésük szerint a gyorsforgalmi, valamint a fő-és mellékutak szinte mindenütt sónedvesek. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében, továbbá a keleti határ menti területeken előfordulhatnak havas-latyakos útszakaszok is. A látási viszonyok a legtöbb helyen jók, viszont a Dunántúl északi részén, a havazással érintett területeken akár 300 méter alá is csökkenhet a belátható út hossza.

Balesetek azonban több helyen nehezítik a haladást, a kora reggeli állás szerint:

Az M0-s autóút déli szektorán, az 1-es főút felé, a 2-es km-nél egy személyautó a betonfalnak ütközött. A sérült autó már a leállósávon áll, de lelassult a kocsisor. Távolabb, Csepel téréségben, szintén ebben az irányban telítettek a sávok, araszolnak az autósok.

Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé, Bicske térségében a 38-as km-nél a korábban kigyulladt kamion oltását befejezték.

A forgalom egy sávon megindulhatott de az időközben, közel 7 km-re nőtt torlódásban időbe telik mire megindulnak a járművek. 

Az ellenkező, főváros felé vezető oldalon is lelassult a haladás a nézelődők miatt, ráadásul a térségben az intenzív havazás miatt a látástávolság is lecsökkent.

Az M7-es autópályán, az M0-s autóút becsatlakozásánál sokan hajtanak fel az autópályára Pest felé, ezért lassul le a haladás.

A 6-os főúton, Cserkút térségében két kamion ütközött össze. A 204-es km-nél irányonként váltakozva engedik a járműveket.

A 10-es főúton, Piliscsaba és Pilisvörösvár között elakadt egy kamion. A 23-as km-nél félpályán halad a forgalom.

A 102-es főúton, Tinnye közelében szintén elakadt egy gépjármű. A 18-as km-nél lezárták a fél útpályát.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 8031





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet