Az egész világot foglalkoztatja, hogy mi történt ezzel a lánnyal!

2021. július 14., szerda




Joyce Vincent halála mint a mai napig rejtély. 2006 januárjában találták meg a lány holttestét. 

A vizsgálatok szerint már három évvel korábban elhunyt. A csontváz a kanapén feküdt teljes magányában, a szobában pedig gondosan becsomagolt karácsonyi ajándékok porosodtak. Mi történhetett a lánnyal?

Joyce Carol Melina esete a mai napig foglalkoztatja a kriminológusokat, és a közvéleményt. Halála megmagyarázhatatlan körülmények között ment végbe, és azóta sem tudni szinte semmit arról a végzetes estéről, amikor magával ragadta a halál.

2006 januárjában egy csupasz csontvázra bukkantak Londonban, mely egy kanapén hevert, egy hangyafocit sugárzó üres tévé előtt. A házban égett a villany, és nem utalt semmi jel dulakodásra, vagy egyéb bűncselekményre. 

A hatóságok azonban a csontváz elemzésekor teljesen megdöbbentek. Joyce Vincent ugyanis már 3 éve halott volt.

Joyce Vincent halála előtt felmondott munkahelyén, még valamikor 2001-ben. Elvágta kapcsolatait mindenkivel, aki csak ismerte, majd elvonult Londonba egy menedékházba, melyet családon belüli erőszak áldozatainak alakítottak ki. 

Valamikor 2003 Decemberében halt meg saját kanapéján fekve tévé előtt. Senki sem kereste. Senkinek sem hiányzott. Se volt kollégáknak, sem családtagoknak, rokonoknak. Nem is tudta senki, hogy aznap este meghalt.

A halál okát a helyszínelők nem tudták megállapítani, lévén hogy egy teljesen csupasz csontvázat találtak csupán, melyen nem volt semmiféle sérülés, vagy olyan torzulás, mely gyilkosságot feltételezett volna. Ekkor egyébként még nem is tudta senki, hogy kié a csontváz, sem azt, hogy mi történhetett. 

A fogászati vizsgálat derített fényt végül a lány személyazonosságára, és arra, hogy már három évvel ezelőtt beállt a halál.

Különös volt, hogy senki sem vette észre ennyi idő alatt a holttestet. Miért nem érezte senki az oszladozó tetem szagát? A másik érdekes dolog a tévé volt. Az ugyanis be volt kapcsolva, és a házban is láthatóan volt áram, vagyis a szolgáltató 3 év leforgása alatt nem kapcsolta le azt.

A csontváz mellett egy karácsonyi ajándékokkal teli táska hevert. Az ajándékok gondosan be voltak csomagolva, feltehetően halála előtt nem sokkal készíthette ki őket. Postázási címet, vagy neveket azonban egyik dobozon se találtak, így nem tudni, hogy Joyce végül kinek, vagy kiknek szánta volna az ajándékokat, melyeket végül soha nem volt lehetősége átadni.

Az oszlásnak indult holttest szagát valószínűleg azért nem érezte senki, mert a környéken rengeteg volt a kuka, melyekből hasonlóan orrfacsaró bűz áradt, elnyomva Joyce Vincent szagát. 

A konstans zajra, mely a tévéből áradt, szintén nem figyelt fel senki, mert a környéken rengeteg drogfüggő lakott, így nekik nem tűnt fel, vagy igazából nem is zavarta őket a szokatlan, állandón zaj.

A háztartás költségeit és a számlák felét automatikusan fizette a Metropolitan Housing Trust. Nem volt okuk azt feltételezni, hogy Joyce elhunyt volna. A szomszédok nem vettek észre semmi különöset. Azonban 3 év elteltével, miután a lány közel 2400 font tartozást halmozott föl, a cég emberei kivonultak, hogy kilakoltassák a lányt. Ekkor fedezték fel a csontvázat.

Joyce Vincent halálának okát soha nem sikerült megfejteni. Mivel a holtteste teljesen lebomlott mire megtalálták, csak feltételezések maradtak. 

Az egyik ilyen szerint Joyce asztmában szenvedett. 

Ezt korábbi ismerősei is alátámasztották. Lehetséges, hogy egy asztmaroham vitte el a lányt a kanapén fekve. Vagy a már meglévő gyomorfekélye miatt - melyet korábban próbált kezeltetni is - olyan komplikációk léptek fel, hogy váratlanul belehalt. Ezekre azonban nincsen megdönthetetlen bizonyíték.

Joyce 1965-ben született. Szülei Grenadából emigráltak Londonba, apja afrikai, anyja pedig indiai származású volt. Apja eleinte kárpitozó volt, így próbálta eltartani a családot. Anyja később egy műtét során váratlanul meghal, így a 11 éves lányt idősebb testvérei kezdik pátyolgatni, nevelgetni. Apjával egész életében nagyon feszült volt a kapcsolata.

Képünk illusztráció...

Egyesek látni vélték halála előtt néhány ismeretlen alakkal. Az is lehet, hogy viszonya volt valakivel, aki rövid pórázon fogta, és ez volt az oka annak, hogy megszakította kapcsolatot korábbi barátaival, családjával. Esetleg belekeveredhetett valamibe, amibe nem kellett volna. Akárhogy is történt, a tényeken nem változtat, miszerint a halála természetes körülmények között következett be.

Az elmúlt években Joyce esete szimbolikussá vált. Az ő története világított rá sokakat arra, hogy mennyire borzasztó érzés lehet egyedül meghalni úgy, hogy az senkit sem érdekel. Az egész esetben az a legfélelmetesebb, hogy bármelyikünk lehetett volna a helyében. 

Lehet hogy te is egy Joyce Vincent vagy?

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan bizarr durva bűnügy


Megtekintések száma: 252028





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet