Az egészségügyi miniszter megnyitotta az első annabisz farmot: elképesztő bejelentések közelednek

2019. szeptember 16., hétfő
Greg Hunt a héten hivatalosan is megnyitotta Queensland államban az első orvosi kannabisz farmot.

A miniszter és a Fairfax szövetségi tagja, Ted O’Brien körbejárta a Medifarm létesítményt, amely a Sunshine Coast területén egy ismeretlen helyen üzemel.

“A kannabisz termékek, amelyeket a Medifarm által termesztett növényekből készítenek, az epilepsziától, krónikus fájdalomtól, rák miatti fájdalomtól és a szklerózis multiplexben szenvedő ausztrál páciensek állapotán fognak javítani.” – nyilatkozta O’Brien.

A Medifarm alapító igazgatója, Adam Benjamin hozzátette, hogy a céljuk, hogy segítsenek az ausztrál betegeknek. „Azt a különleges történelmi pillanatot éljük meg épp, amikor is újra be kell vezetnünk az orvosi kannabiszt az általános gyógyászatba ahová 1937 előtt is tartozott.

Benjamin úr azt állítja, hogy Ausztrália pont abban a keresztmetszetben van, ahol a jó mezőgazdaság találkozik a jó egészségüggyel és a kiváló törvényhozással (bár vannak, akik vitatják az utóbbit). Benjamin úr nagyra értékeli O’Brien úr “szüntelen támogatását” és a 8 éves Sam Martin emlékének ajánlotta a napot, aki 2014-ben rákban hunyt el és az utolsó hónapjaiban valamelyest enyhített a szenvedésén az – akkor még illegális – orvosi kannabisz.

A Medifarm jelenleg 1,2 tonna kannabisz alapanyagot gyárt évente és a tervek szerint a jelenlegi farm területének megtartása mellett évi 7 tonnára fogják növelni a termelést.

Hunt úr elismerte, hogy a most már legális orvosi kannabisznak szigorú szabályozásoknak kell megfelelnie Ausztráliában – de ezért nincs oka a bocsánatkérésre.

“Erős ausztrál orvosi kannabisz ipart akarunk, hogy az orvosaink biztonságos, minőségi, helyben termesztett és előállított készítményeket írhassanak fel a pácienseiknek.”

A miniszter szerint több mint 12 000 receptet írtak már fel nemzeti szinten, de megemlítendő, hogy egy páciens csak több receptet is kaphat. Az új jogszabály 2016-os beiktatása óta a Szövetségi Kormány 81 orvosi kannabisz termesztéshez, előállításhoz és terjesztéshez kapcsolódó engedélyt adott ki, és ezek közül hármat a Medifarm birtokol.

A Medifarm egy magántulajdonban lévő társaság és ez volt az első ausztrál orvosi kannabisz cég, amely termesztésre és előállításra kapott engedélyt a kormánytól. Kapcsolatban áll az izraeli Tikun Olam céggel, amely hozzáférést biztosít a Medifarmnak azokhoz a különleges genetikájú kannabisz fajtákhoz, amelyeket adott betegségek kezelésére fejlesztettek ki. 

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség kannabisz


Megtekintések száma: 48016

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet