Az Egyesült Királyság hat leggazdagabb emberének annyi vagyona van, mint a legszegényebb 13 milliónak

2019. december 7., szombat




A kőgazdag elit mögötti bizarr és riasztó világ...

Komoly felháborodást váltott ki egy új kutatás, amely azt mutatja, hogy az Egyesült Királyság hat leggazdagabb emberének akkora vagyon felett van ellenőrzése, mint a legszegényebb 13 millió embernek, a tanulmány szerzői pedig azt állítják, hogy ez a hatalmas vagyoni különbség "veszélyes".

Az Equality Trust által készített tanulmány rámutat arra, hogy a nemzet hat milliárdosa, akik a legelőkelőbb helyet foglalják el a gazdagok körében, összesen 39,4 milliárd font összegű vagyont halmozott fel, amely megegyezik az Egyesült Királyságban körülbelül 13,2 millió szegényebb ember vagyonával.

- írja az ÚjVilágtudat

Dr. Wanda Wyporska, az Equality Trust ügyvezető igazgatója szerint a jelentésnek "sokkolnia kellene mindenkit, aki törődik az Egyesült Királysággal," és hogy egy ilyen hatalmas szakadék a nagyon gazdagok és az ország többi része között "veszélyes".

"Az Egyesült Királyság rendkívüli egyenlőtlensége a Ferrarik és az élelmiszerbankok története."

A szupergazdagok között szerepelnek az indiai testvérek, Gopichand és Srichand Hinduja, akik sokféle vállalkozással rendelkeznek, többek között autógyártó cégekkel és bankokkal, melyek becsült nettó értéke 12,8 milliárd font.

A listán második helyen áll Sir Jim Ratcliffe, az Ineos vegyianyag társaság elnöke és vezérigazgatója, aki 9,2 milliárd fontot halmozott fel.

A másik véglet az Equality Trust becslése szerint az Egyesült Királyságban élő mintegy 4 millió szegénységben élő ember. Erről a négy millió emberről azt állítják, hogy több mint 50 százalékkal vannak a szegénységi küszöb alatt.

A tanulmány szenvedélyes reakciókat váltott ki a közösségi médiában, és sokan elítélték a leggazdagabb családok néhány tagja és az Egyesült Királyság társadalmának legszegényebbjei közötti hatalmas gazdasági egyenlőtlenséget.

Az egyik hozzászóló szerint ez "Undorító ... A vállalkozásnak és a gazdagságnak nem szabadna ilyen nyomorult réteget eredményeznie. Ez mindannyiunk szégyene."

Míg egy másik kommentelő azt javasolta, hogy az "abszurd gazdagságot felhalmozó személyeket bűnözőkként kellene kezelni, amíg milliók küzdenek, éheznek és szegénységben halnak meg."

Az egyenlőtlenség kérdése az Egyesült Királyság két fő politikai pártja között kulcsfontosságú csatatérré vált az idei általános választási kampány során.

Jeremy Corbyn munkáspárti vezető megígérte, hogy az általa vezetett kormány a szupergazdagok után jár, akik kihasználják a "manipulált rendszert," hogy sokak kárára profitálhassanak.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: ÚjVilágtudat

tudomány gazdagok


Megtekintések száma: 11092





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet