Az egyház 10 legnagyobb elkövetett bűne: romba dönthették volna az egyházat!

2021. december 3., péntek




Avagy amiről a Vatikán sohasem beszél, és megpróbálja sötét múltját a szőnyeg alá söpörni

A kereszténység egy érdekes vallás. Míg az egymás, és felebarátaink irántit feltétlen szeretetet hirdetik, ebben a szeretet nevében legalább 800 millió embert gyilkoltak le Isten nevében.

Az egyház és így a Vatikán sötét múltja nagyon régre nyúlik vissza, és megdöbbentően borzalmas bűnöket tartogat.

Ezek után pedig az ember elgondolkodik azon, hogy miben is higgyen valójában...

Számtalan komoly bűne van az egyháznak, amit ma nem szívesen emlegetnek fel. Például 315-ben, amikor a kereszténység törvényessé vált, rengeteg "pogány" templom lett az indulatok martaléka. Ezeket ugyanis felgyújtották, lerombolták, a pogány papokat pedig nemes egyszerűséggel megölték.

Még megdöbbentőbb, hogy a keresztény császár, Teodóziusz még gyermekeket százait is kivégeztette Isten nevében, mart azokat azon kapta rajta, hogy pogány mitológiákból származó szobrok maradványaival játszottak.

A hatodik századra az egyház és a kereszténység szerepe odáig nőtt, hogy beavatkozhattak a törvénykezésbe is, és embereket végeztettek ki a "megrendelésükre" Így történhetett az, hogy a pogányokat minden joguktól megfosztották,

És ez még nem minden. a Hab a tortán Károly császár tette volt, aki mélyen keresztény volt. 782-ben egyszerűen lefejeztetett 4500 szász embert - gyerekeket és nőket is - mert azok nem akarták felvenni a kereszténységet. Elgondolkodtató, hogy annak idején erőszakkal terjedt el a kereszténység a világban, kard által.

Történt egy falubeli mészárlás is, szintén egyházi megrendelésre, melyet mind a mai napig sokan emlegetnek a történészek közül: Steding parasztjai megtagadták a fojtogató egyházi adók fizetését: kb. 5000-11000 férfit, nőt és gyermeket mészároltak le közülük 1234. május 27-én a németországi Altenesch közelében.

Az egyház és a Vatikán talán legnagyobb történelmi bűne azonban egyértelműen az 1095-től 1291-is tartó keresztes háborúk voltak. Ezek hihetetlen mennyiségű ember halálát okozták, akik mind azért haltak meg, mert Isten nevében az egyház ellenük cselekedett. 1099. június 15-én elfoglalták Jeruzsálemet, több mint 60.000 embert öltek meg - zsidókat, muszlimokat, férfiakat, nőket, gyermekeket. Egy szemtanú szavai szerint: “Salamon temploma előtt akkora mészárlás volt, hogy az embereink bokáig gázoltak az ellenségeink vérében”, aztán pedig “boldogan és örömtől könnyezve meneteltek embereink a Megváltónk sírjához, hogy dicsérjék és leróják tiszteletüket.”

Hogy mennyi áldozat volt végül? Csak az első keresztes háborúnak legalább 1 millió, a későbbieknek még több. összesen 800 millió ember lelke száradhat a kereszténységen.

A hírhedt boszorkányperek is az egyház által lettek kezdeményezve, és sok ártatlan nőt végeztek ki brutális módszerekkel, mivel a kereszténység ideológiája szerint ők földöntúli, sötét erőt birtokoltak. Sokszor ketrecekbe tették őket, majd egyszerűen vízbe dobták azzal együtt, de olyan is volt, hogy máglyán égették el őket.

A 17. században pedig egy hihetetlenül borzalmas dolog történt. A katolikusok kirabolták a németországi Magdeburg városát: 30.000 protestánst öltek meg. “Csak egyetlen templomban ötven nőt találtak lefejezve” – Friedrich Schiller, költő szerint, “és a gyermekek még szopták élettelen anyjuk emlőit.”

Annak idején Hispaniolán, ahol Kolumbusz szerint a bennszülött arawak népesség inkább ártalmatlan boldog emberekből állt, akik harmóniában éltek a természettel, egy valódi paradicsomban. 50.000-et mészároltak le közülük. A túlélők áldozatául estek a spanyol hódítók nemi erőszakának, rabszolgásításának és gyilkosságainak.

Különös, hogy kevesen tudnak róla, hogy nem csak a náci megsemmisítő táborok voltak az egyedüliek Európában a második világháború idején. 1942-1943-ban Horvátországban is számos haláltábor működött, amelyet a katolikus Usztasa működtetett. A katolikus egyház bűnlajstroma tehát igen hosszú, és még bőven lehetne sorolni.

Nem szívesen beszélnek róla, és nagyon elgondolkodtató, hogy annak idején ilyen dolgok is megeshettek a világban. Ki tudja, talán még napjainkban is megtörténhetne.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély összeesküvés vallás vatikán


Megtekintések száma: 172698





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet