Az Egyház betiltaná a “férfi Istent”, mert így a kereszténység nem elég befogadó? Rothadó nyugat...

2021. december 21., kedd




Nyugaton az emberiség egy részének teljesen elment az esze?!

Régóta vártuk már a napot, hogy valaki felemelje a hangját az ellen, hogy Istenre férfiként tekintünk.

Az asztalra egy angol női püspök csapott végül, aki már nem bírta, hogy a burkolt férfiuralom már évezredek óta nyomot hagy az emberek tudatalattijában.

Rachel Treweek amiatt is aggódik, hogy ha Istent továbbra is férfiként állítjuk be, azzal feldühíthetjük a nem keresztényeket. Allahról, Mohamed prófétáról, Buddháról nem esett szó a felháborodásban.

Nem akarom, hogy a fiatal fiúk és lányok állandóan azt hallják tőlünk, hogy Istenre férfiként tekintünk

– mondta a The Telegraph-nak Rachel Treweek, Gloucester női püspöke. Hozzátette, azzal, ha rosszul használjuk a nyelvet (az angolban egyes szám harmadik személyben a férfi a ugyebár “he”, a nő pedig “she”) azzal esetleg feldühíthetjük a nem keresztényeket.

A püspökasszony szerint ez a dolog ugyanolyan nagy baj, mint az, hogy ellátogatunk olyan weboldalakra, ahol csak fehér férfiakat mutogatnak, mert ezek a dolgok tudatalatti üzeneteket vésnek be az emberekbe.

Treweek püspöknek ez egyébként nem az első ilyen húzása, amikor ugyanis az első női püspökként beült a Lordok Házába 2015 októberében, akkor az első javaslata az volt, hogy törvényben meg kellene határozni, hogy Isten gender-semleges.

A több ezer éves hagyományok lebontásához egy másik püspök, egy bizonyos Jo Bailey Wells is csatlakozott, aki elpanaszolta, hogy egyre nagyobb problémát okoz neki Istent férfinak nevezni, mert ez állítása szerint nagy felháborodást okoz a prédikációi alkalmával.

Ezt ő úgy oldja meg, hogy egyszer férfiként, egyszer pedig nőként utal Istenre.

Bármennyire is “meglepő” ez a gyakorlat Svédországban (hol máshol?) már 2017 óta érvényben van, hiszen tavaly novemberben a Svéd (Evangélikus) Egyház megszavazta, hogy tilos legyen a “hon” férfi nemű személyes névmást használni Istenre, a kirekesztő ragokat még a miatyánkból is száműzték, és most nagyon örülnek, hogy az egyházuk végre befogadó.

Azzal nem foglalkoznak, a svédek persze, hogy 10 éven belül ők lesznek a kisebbség a saját országukban.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen botrány


Megtekintések száma: 90999





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet