​Az egyház szellemi hanyatlása megkezdődött: dagad a pedofília botrány a Vatikán pénztárosával kapcsolatban!

2017. október 7., szombat
Ő volt az egyház második embere. Egyesek szerint óriási pedofil hálózat működhet a Vatikán falain belül!

A rendőrség közlése szerint George Pell bíborosnak történelmi jelentőségű szexuális visszaélések ügyében kell felelnie. Pellt pénteken rendőrök kísérték a melbourne-i bíróságra, egy rövid kihallgatásra.

Ezek szerint tovább dagad az a botrány mely a keresztény egyházat érinti, és súlyos hitéleti és szellemi válságot okozhat neki.

Maga Ferenc pápa nem nyilatkozott túl sokat az ügyben, azonban egyes hívek szerint, ha bebizonyosodnak a vádak, akkor az egyház szellemi hanyatlása visszafordíthatatlan lesz.

"Bort isznak, vizet prédikálnak" - állítják sokan.

A 76 éves George Pell a római katolikus egyház legmagasabb rangú tisztviselője, aki ilyen vádakkal néz szembe, de hogy pontosan mik ezek a vádak, azt még nyilvánosan nem közölték.

A bíboros jelenleg szabadságon van a Vatikánból, ahol 2014 óta tölti be a pénzügyminiszteri posztot. Pell bejelentette, nem kommentálja az ügyet annak lezárultáig.

A bíboros a szentszék gazdasági titkárságának prefektusa és mint ilyen Ferenc pápa pénzügyi főtanácsadója. Ő a legmagasabb rangú vatikáni tisztségviselő, aki ellen vádat emeltek a katolikus egyház évtizedekre visszanyúló pedofil ügyeinek botránysorozatában.

Sokak szerint Pell ügye csak egy a sok közül, és az első komoly dominó, mely bedöntheti az egyházat.

Ugyanis úgy gondolják, hogy az egyház egy egész pedofil hálózatot működtethetett, és müködtethet titokban még napjainkban is.

Talán még a korábban eltűnt olasz kislány ügyéhez is köze lehet a bíboros pedofilbotrányának.

A szálak ugyanis több szálon összeérhetnek. Korábban olyan információk is napvilágot láttak, melyek szerint meleg orgiák, fiatal lányok futtatása zajlik a Vatikán falain belül.

Az most másodlagos kérdés, hogy ez miért van így, ha valóban ez zajlik, sokak szerint ugyanis már egy ideje illuminátus eszmék uralkodnak az egyházon belül, és Ferenc pápa is az ő emberük.

Csak Ballarat városában több mint nyolcszáz feljelentést tettek egykori áldozatok az utóbbi évtizedekben mintegy háromszáz pap ellen. A városban szolgáló egyik katolikus rend eddig 37 millió dollárnyi kártérítést fizetett. Az áldozatok közül 47-en felnőttként öngyilkosságot követtek el.

Római meghallgatása utolsó napján George Pell személyesen is találkozott 16, ma már felnőtt férfi áldozattal és családtagjaikkal, és a találkozó után úgy nyilatkozott: "Ha a volt áldozatok közül csak egy is öngyilkosságot követett el, már az is túl sok volt!"

Meghallgatásakor azt mondta, hogy "nem lehet védeni a védhetetlent". "A katolikus egyház hatalmas kárt okozott és a hívőknek csalódást a papok által elkövetett szexuális visszaélések kezelésében" - mesélte.

OSZD MEG másokkal is!

vatikán egyház kataklizma botrány felháborító


Megtekintések száma: 64145

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet