Az egyiptomi piramisoknál is régebbi ősi várost találtak Kanadában - előző emberiség nyomai?

2023. augusztus 16., szerda
Olyan régi falut találtak, mely az emberi civilizációk hajnaláról árulkodhat. Sőt, még az azelőtti időkről is...

Olyan ősrégi leletekre bukkantak, melyek egy az egyben visszaigazolják azokat az ezer éves legendákat, amiket a helyiek és elődeik ismertek.

Egy több ezer éves falu maradványaira bukkantak ugyanis mélyen a föld alatt.

A falu egyes részei az előzetes kormeghatározási vizsgátok szerint legalább 14.000 évesek. Ez pedig azt jelenti, hogy sokkal régebbiek az egyiptomi piramisoknál, vagy a gízai nagy szfinxnél is.

Már ha valós a szfinx kora, hiszen korábban már értekeztünk róla, hogy a régészek hazudnak és talán sokkal régebbiek lehetnek maguk a piramisok is, mint bárki gondolta volna, de ez már egy másik történet.

Egy kanadai egyetem kutatói bukkantak egy ősrégi településre, amely visszaigazolni látszik a helyiek évezredekre visszanyúló történeteit.

A kanadai lapok beszámolói szerint a Victoria Egyetem csapata még tavaly fogott hozzá a Triquet-szigeten található maradványok feltárásához és azok kiértékeléséhez, a munka eredményeit pedig a hónap elején tették közzé.

A Heiltsuk névre hallgató őslakosok egykori települése Vancouver és Prince Rupert között nagyjából félúton helyezkedik el, itt pedig számos leletre bukkantak, amelyek között fából készült eszközök, valamint tüzelésre használt szénmaradványok is előkerültek, ez utóbbiak datálása pedig azt mutatta meg, hogy a település 14 ezer évvel ezelőtt, vagyis az utolsó jégkorszak idején is lakott volt, ezzel tehát valóban az egyik legkorábbi, megtelepedésre utaló jeleket találták meg.

1977-ben egy lándzsahegy vizsgálata mutatott csaknem 14.000 éves kort, a település azonban ennél is koraibb.

Az ősi település rengeteg régi legendát igazolhat.

Vagyis végső soron kiderült, hogy ezek az ősi históriák nagyon is valósak voltak, és hogy a legendák mögött gyakran szinte teljes igazság lapul.

Többek között arról szólnak ezek a legendák, hogy őseik Kanada nyugati partjára menekültek, egy olyan területre, amely egyszer sem fagyott meg, itt pedig valóban fenn tudtak maradni.

A dolog azért is figyelemreméltó, mert sokkal régebbi lehet a település, mint az egyiptomi piramisok.

Bárkik is alkották meg magát a falut, fejlett építészeti és szervezési technikával rendelkeztek, vagyis fejlett társadalom volt, mely akár az egyiptomi népet, azaz civilizációt is megelőzhette számtalan dologban.

A kutatók most a feltárásokra összpontosítanak, hogy minél több részletet feltárjanak a 14.000 éves ősi településből.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély hihetetlen rejtélyek történelem elveszett civilizációk


Megtekintések száma: 177821

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet