Az élelmiszeripar legvérlázítóbb trükkjei, amivel átverik a fogyasztókat: nem is gondolnád, miket művelnek velünk!

2018. május 18., péntek




Ha ezt elolvasod, és nyilvánvalóvá válnak a hazugságok, amikkel tömik a fejünket, akkor kétszer meggondolod, mit vásárolj!

Nem is gondolnánk, hogy az élelmiszeripar menyni átverést eszközöl annak érdekében, hogy a saját termékeiket eladják.

Olykor olyan eszközöktől sem riadnak vissza, melyek még az egészslgünket is veszélyeztethetik. Sőt, az egészségügyi rendszerekkel való összefonódásuk egyre inkább letagadhatatlan...

Összeszedtünk néhány olyan nyílt titkot, amibe nem sok ember akar belegondolni Mert néha sokkal jobb tudatlannak lenni...

Mérgezett, rákos szöveteket tartalmazó húsok

nem egy hentes valliotta már be idehaza is, hogy előfordult már több ízben is, hogy egyes beteg állatok húsát - melyen rákos szövegtek burjánztak - is ugyanúgy feldolgozták és árusították.

Noha a rák nem fertőző, legalábbis jelen tudásunk szerint, mégsincsneeka rra irányuló tanulmányok, mit tezs az ilyen fajta hús fogyasztása a szervezetünkkel hosszúváton...

Ragasztott húsok

Sok húst egyzserűen összeragasztanak más húsokkal, és egész, homogén húsokként adják el, így drágábban tudják, több pénzért. Ez vegyszereket is jelent sokszor plusz adalékként. A fő gond az, hogy a termékeknél sokszor azt sugallják, hogy ez egyetlen állatból van. Mi fogyasztók pedig jóhiszeműen el is hisszük ezt.

Az átlagembernek ugyanis az a véleménye a sonkáról, hogy az az állat egyetlen, jól felismerhető részéből készül. És ennek egy ideális világban így is kellene lennie...

Sajtra hasonlító olcsó utánzat

Sokszor a sajtok sem mind sajtok. vannak olyan termékek, amik különféle aromákból és porokból vannak összerakva, és a sajt ízének csak imitálását tűzik ki célul, tápanyagtartalmuk pedig szinte semmi.

Arról nem beszélve, hogy a bennük lévő mesterséges anyagok mennyire egészségesek...

Újracímkézés

Az újracímkézés jelensége sajnos nem csak városi legenda, nagyon is valós...

Négy-öt évente egy-egy súlyosabb botrány rázza meg a német sajtót: kergemarhakóros vagy dioxintartalmú húskészítményeket, újracímkézett, romlott termékeket, esetleg marhahúsként eladott lóhúst találnak a hűtőraktárakban. De ha elül a botrány, minden folyik ugyanúgy tovább.

Arról, hogy mi van a háttérben, kevés szó esik, csupán néhány elkötelezett újságíró foglalkozik a rendszert kiszolgáló háttériparral, amely nemcsak a fekete foglalkoztatással és adócsalással van összefüggésben, hanem mozgatóin keresztül a szervezett bűnözéssel, fegyver-, kábítószer- és emberkereskedelemmel.

Oxigénnel dúsított húsok

A húsipar egy különösen gusztusalan szegmense az élelmiszeriparnak, ugyanis itt a legnagyobb a fertőzés, és megbetegedések veszélye, pláne, ha romlott, avas húst akarnak ránk sózni.

Sokan nem tudják, de a frissesség valójában nem más, mint egy optikai csalódás. Nem a valóság. Sok esetben - nem mindig, de nagyon sok esetben - ugyanis a húsokat, főleg az avas, lejárathoz közeli, vagy csak egyszerűen nem túl szép - húsokat oxigénnel kezelik, és színezik meg, hogy eladhatók legyenek.

Egész pontosan a csomagolásba fecskendeznek be nagyon nagy mennyiségben oxigént.

OSZD MEG másokkal is!

egészség egészség megelőzés élelmiszeripar botrány felháborító húsipar


Megtekintések száma: 52195





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet