​Az életéért küzd egy 42 éves floridai férfi, mert a fia maszk nélkül ment a barátaihoz, majd végigfertőzte az egész családot

2020. július 19., vasárnap




A 21 éves fiú a szülei kérése ellenére maszkviselés nélkül találkozott a barátaival, és tudtán kívül megfertőzödött. A házban mindenki elkapta tőle a koronavírust.

Az egész családját megfertőzte koronavírussal egy 21 éves floridai férfi, aki apja és mostohaanyja kérése ellenére találkozott a barátaival egyik este, írja a Daily Mail. A fiatal férfit hiába kérték a szülei, hogy egy ideig kerülje a találkozást a haverokkal, és ha mégis elmegy otthonról, mindvégig viseljen maszkot. A férfi 42 éves apja hetek óta kórházban van, és az intenzív osztályon küzd az életéért.

A család többi tagja már jól van, csak az apán jelentkeztek komolyabb tünetek. John Place az első négy napban folyamatosan lázas volt, és megállás nélkül köhögött. Mivel állapota nem javult, végül három hete kórházba került, ebből két hétig lélegzetetőgépre kapcsolták.

Felesége szerint a mostohafia még júniusban kapta el a koronavírust a barátaitól.

A 21 éves fiú korábban többször megígérte, hogy nem megy el otthonról, de ha igen, mindig rajta lesz a maszk. Ezen az estén azonban levette a maszkot, amikor a barátokkal evett és ivott.

Néhány nap múlva megfázáshoz hasonló tüntei lettek a fiúnak, amire néhány vény nélkül kapható gyógyszert vett be. Röviddel ezután a társaságból az egyik lányról kiderült, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje, de addigra már késő volt: a férfi mit sem sejtve végigfertőzte az egész családot.

Elsőként 14 éves öccse lett rosszul, aki apjához hasonlóan szintén túlsúlyos. A fiú nehezen kapott levegőt, köhögött, és állandóan levert volt. 6 éves húgának csak bedugult az orra, míg mostohaanyjának mindene fájni kezdett, belázasodott és rázta a hideg.

A család karanténba került, nem hagyhatják el a házat, miközben az apuka a kórházban küzd hetek óta az életéért.

A család története nem egyedi Floridában, ahol rengeteg idős ember él. A helyi hatóságok szerint a fetőzés az államban különösen könnyen terjedhet úgy, hogy a fiatalok összejárnak, majd hazaviszik a vírust, otthon pedig a jóval veszélyeztetettebb korosoztály tagjai elkapják.

Szerdán átlépte a 300 ezret a floridai igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. Átlagosan napi 96 haláleset történik az államban, ami több mint háromszorosa az egy hónnappal ezelőtti aránynak.


Megtekintések száma: 19776





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet