Az első házasság ember és robot között: egy nő szerelmes lett egy robotba

2016. december 25., vasárnap
A nő újdonsült szerelmét egy 3D nyomtatóval készítette el magának, és össze akar vele házasodni.

Létezhet ember és robot között komolyabb érzelmi kapcsolat? A válasz az, hogy igen. Méghozzá egyértelműen. Nemrégiben ugyanis egy nőről számolt be a sajtó, aki nem csak, hogy szerelmes lett egybe, de még meg is akar vele házasodni.

Őrült, dilis szerelem?

A jog egyelőre teljesen értelmezhetetlen helyzetként kezeli az esetet, és elsőre bár nagyon viccesen hangzik, a bizarr eset nagyszerűen rávilágít arra a jogi hézagra, amit a jövőben árt majd orvosolni, ugyanis egyre több ilyen házassági igényt nyújthatnak majd be.

Az InMoovator és egy Lilly nevű hölgy határtalan, és mindenen átívelő szerelme tartja most lázban a médiát. A hölgy ugyanis nem akárkibe szerelmes, vagyis nem akármibe, hanem egy robotba.

Ez a különleges robot nem akármilyen, ugyanis ez a világ első nyílt forráskódú robotja, amelyet bárki személyre szabhat, és 3D nyomtatással elkészíthet magának. Lilly is saját maga tervezte a robotját és már egy éve vele él.„Büszke vagyok arra, hogy roboszexuális vagyok, nem ártunk senkinek, csak boldogok vagyunk együtt” – írta ki korábban twitterére a hölgyemény.

Házasság egy robottal

A francia nő el is jegyzete magát a robottal, és elmondta, hogy amint a francia törvények lehetővé teszik, ténylegesen össze is szeretnének házasodni. Sok jövőkutató szerint egyáltalán nem egy sok évszázaddal később bekövetkező utópiáról van szó.

Sőt, egyes elemzések szerint az ember-robot házasság már 2050-re, ha nem előbb, megvalósulhat.

Egy robottal való kapcsolat olyan lehet, mint életünk legboldogabb, legideálisabb kapcsolatában élni. Mindig az van, amit mi akarunk, úgy alakítjuk a másikat, ahogyan mi szeretnénk. Egyszóval mi szabályozunk mindent egy ilyen „házasságban” ezért lehet majd sokaknak csábító a jövőben.

Pszichológia egy ember és egy gép szerelméről

A legtöbb pszichológus szerint azok az emberek, akik komoly gondokkal küzdenek az embertársaikkal való kommunikáció terén, és nem képesek arra, hogy olyan könnyedén hozzanak létre, és tartsanak meg egy emberi kapcsolatot, mint mások, azok hajlamosabbak lehetnek rá, hogy nem élő tárgyak iránt tápláljanak gyengéd érzelmeket.

Ettől ők még nem bolondok, még csak nem is mások. Érdekes kérdés etikailag az, hogy vajon szorulnak-e segítségre, elvégre saját döntésből lesznek részben szerelmesek egy gépbe.

A másik oldalról ugyanakkor mindenkinek joga van a boldog élethez, és van-e ahhoz másoknak joga, hogy ettől a jogtól egyes embereket megfosszon. Nem véletlen az sem, hogy az élethű szexuális robot játék babák piaca egyre inkább felmenőben van.

tudomány technológia robotok szerelem emberi kapcsolatok


Megtekintések száma: 22281

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet