Az ember, aki világrekorder kaki gyűjteménnyel büszkélkedhet!

2016. november 17., csütörtök




A világ legnagyobb ürülékgyűjteménye 1277 darab, aprólékosan számon tartott kaki darabból áll. A gyűjtemény a Guiness rekordok könyvébe is bekerült, és jelenleg egyetlen férfi tulajdonában van! Ez a gyűjtemény azonban nem holmi összehordott ürülékhalmaz. Ezek a kaki darabok ugyanis nagyon értékesek, és ritkák. Kíváncsi vagy, miért?

Az embernek rengeteg hobbija lehet. Gyerekkorában a legtöbb fiú bélyeget, mágnest, vagy épp kisautókat gyűjt, de a leleményesebbek már nem réik be a hétköznapi dolgokkal.

A természet iránt érdeklődő emberek előszeretettel nyitnak kis, különbejáratű rovargyüjteményt, esetleg preparált állatokból álló kollekciót.

Amikor ez a hobbi már hivatássá, vagy szenvedéllyé növi ki magát, akkor az ember egyre inkább elkezd törekedni a maximalizmusra, és arra, hogy a gyűjteményét a lehető legtökéletesebbé, leggazdagabbá tegye.

Így lehetett ezzel George Frandsen is, aki nem szokványos dolgokból kezdett el egy igazo tárházat nyitni. Hosszú évek kemény munkájával ugyanis egy olyan különleges, ürülék gyűjteményre tett szert, mely a világon egyedülálló.

No, nem holmi egyszerű kaki darabokról van szó itt, hanem különleges ürülékekről, ugyanis ezek némelyike több millió éves.

Hivatalosan fosszíliáknak minősülnek, és ősállatok szebb napokat látott hátsójából származtak egykoron, mielőtt végleg megkövesedtek.

A férfi még főiskolás korában kezdett neki a különleges gyűjteménynek. Eredetileg ugyanis azt a feladatot kapta, hogy szerezzen be néhány ősi fosszíliát. Valamilyen bizarr oknál fogva a férfinak eztán különösen megtetszettek az ősi időkből származó kővé dermedt ürülékek.

Egyre többet halmozott fel, és azon kapta magát, hogy megrögzött kaki gyűjtővé vált. Mikor már több tucat ilyen régészeti lelet volt nála, akkor döbbent rá, hogy nincs visszaút és fel akarja halmozni, majd katalogizálni a világ legnagyobb ősi kaka gyűjteményét.

A mára 1 277 leletből álló kollekció darabjai az USA 15 államából és a világ 8 országából származnak. A gyűjteményt a Dél-Floridai Múzeumban dokumentálták, mellyel Frandsen felállította a legnagyobb megkövesedett ürülékgyűjtemény Guiness-rekordját.

Ezeket az ürülékeket nem szabad alábecsülni, ugyanis rengeteg értékes nyomot tartalmaznaka múltról, például fogakat, növények maradványait, állati és egyéb nyomokat, amik rengeteget árulhatnak el a régmúltról, ezért az ürülékek némelyike nagyon is értékes lehet.

A gyűjtemény egyik legértékesebb darabja 1,92 kilogrammos ürülék máig megőrizte eredeti, 20 millió évvel ezelőtti formáját.

George Frandsen ezt a darabot még külön el is nevezte: Drágának hívja.

A gyűjtő abban reménykedik, hogy élete hátralévő részében még nagyobb tárlatot halmoz fel ezekből a letűnt fajokból származó ősi „relikviákból”.

érdekes érdekesség bizarr rekord vicces humoros világrekord


Megtekintések száma: 90304





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet