Az emberi könnycseppek vizsgálatakor meglepő eredményekre jutottak, erre senki sem számított

2019. március 14., csütörtök




Ijesztő felvetés látott napvilágot, mely egy anyagon túli világról árulkodhat.

Tudtad, hogy az emberi könnycseppek különböznek egymástól? Nem csak arról a nyilvánvaló tényről van szó, hogy minden egyes csepp egyedi, hanem a kiváltó tényező függvényében teljesen más összetételük van.

Évtizedek óta kutatják már az emberi könnycsatornából érkező könnyeket, mert általuk rengeteg mindent megtudhatunk az emberi test ezen részéről, és arról, hogy egyáltalán miért van szükség arra, hogy az emberi szem könnyezni tudjon.

Azt persze ma már tudjuk, hogy ezek a könnycseppek nem csak hidratálják a szemünket, de egyfajta tisztító funkcióval is szolgálnak. Vagyis ha valami a szemünkbe megy, könnyezni kezdünk, hogy a szennyeződés mihamarabb kijöjjön onnan.

Egy nemrégiben végzett kutatás elképesztő eredményre jutott, ami sok mindent megváltoztathat nem csak az emberi szem, a könnyek, hanem a világunk terén.

A kísérletsorozat során 100 különféle könnycseppet gyűjtöttek be emberektől. Azt vizsgálták, hogy a kiváltó okok miatt hogyan alakulnak egy-egy ilyen könnycsepp összetételi mutatói.

Ekkor fedeztek fel több különös dolgot: az egyik az, hogy a könnycseppek teljesen másmilyenek, amikor nevetésből, vagy sírásból származnak, mint azok a könnycseppek, melyek például hagyma, vagy csípős ételek fogyasztásakor keletkeznek

Ez önmagában is elképesztő felfedezés, ugyanis megerősít egy korábbi kísérletet, és átfogó tanulmányt, mely már néhány éve ugyanerről beszámolt.

Azokat az adatokat ezek az új adatok és eredmények most még jobban megerősítették, hitelesítették.

Az elemzések során egyértelművé vált a kutatók számára, hogy a bánatból, fájdalomból származó könnycseppek teljesen más szerkezetűek voltak, mint az örömkönnyek.

A kutatók hosszasan próbálták megfejteni, hogyan lehetséges ez, végül annyit sikerült kideríteni, hogy három fő típusa létezik a könnyeknek: bazális, reflex és pszichikus.

A könnycseppek közül talán a bánatból vagy az örömből származó könnycsepp a legérdekesebb. Ugyanis két pszichikus eredetű könnycsepp eltérése igazán rejtélyes.

Ezek szerint ugyanis a szervezetben valahogy meg van különböztetve biológiai szinten a szomorúság, a fájdalom, és az öröm. Vagyis eme érzelmek fizikailag képesek manifesztálódni a szervezetben: könnycsepp formájában.

Ez valami sokkal felsőbbrendű világszemléletet vetíti előre. Feltételez egy olyan viszonyrendszert, mely a fizikai lét, és a test felett áll.

Valamit, amiről még nem tudunk, és mivel nincsen kellő fogalmunk róla, így ráhatásunk sincsen. Ez lehet az anyagon túli világ, mely olyan nagymértékben képes ránk és a testünkre hatni, amennyire csak lehet.

Ezért különbözhetnek a fájdalommal létrejött könnycseppek az örömkönnyektől.

A kutatóknak még sok-sok vére van szükségük ahhoz, hogy fényt derítsenek eme rejtélyes kapcsolatra az anyagtalan világ, és a fizikai valóság között.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány


Megtekintések száma: 77519





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet