Az emberiség 100 éven belül kipusztulhat?

2017. szeptember 8., péntek




Egyes kutatók szerint egy évszázadunk van hátra, és már túl késő ahhoz, hogy elkerüljük a sorsunkat.

A végidő egyre közeleg? A világvége sötét karmai már itt vannak, a halál már a küszöbünket rágja?

Egyes kutatók szerint igen, és olyannyira nagy már a baj, hogy egy szűk évszázadunk van csupán hátra.

Frank Fenner professzor 2010-ben, amikor 95 éves volt, azt mondta, hogy egyértelmű jelek fedezhetőek fel a világban, melyek azt sugallják civilizációnk számára, hogy nagyon közel lehet a fajunk kihalása.

Dr. Fenner ausztrál professzor a himlő kiirtásában játszott annak idején nagy szerepet, ezzel örökre beírva magát a történelembe. 2010-ben adott nyilatkozataiban arra hívta fel a figyelmet, hogy valami sokkal nagyobb veszély fenyegeti az emberiséget, mint eddig bármi.

A professzor olyannyira komolyan gondolta a dolgokat, hogy alig 100 évet adott az emberi fajnak, ha az nem tesz valamit ezen folyamatok ellen.

Dr. Fenner szerint ugyanis az emberiség végét a globális felmelegedés, és a túlnépesedés együtt fogja eredményezni.

Ugyanaz vár ránk bizonyos értelemben, mint a Húsvét-szigeten egykoron élő civilizációra várt. Mint ismeretes, a Húsvét-szigeten élt régen egy hatalmas népcsoport, mely szép lassan túlnépesedett, majd felélte az összes tartalékát.

A sziget egyszerűen nem tudta eltartani már a rajta élő embereket, és kipusztultak a fák, a növényzet nagy része, és az élővilág.

Dr. Fenner nem sokkal a halála előtt elmondta, hogy mi leszünk a következő faj, mely ki fog pusztulni. Azt is mondta, hogy már túl késő ezen változtatni, és egyszerűen szembe kell néznünk a végzetünkkel.

A professzor szerint a klímaváltozás ennek az egész kipusztulási folyamatnak csak a kezdete lesz. A valódi probléma emellett a túlságosan nagymértékben ütemezett népességszaporulat lesz, vagyis az emberi faj túlnépesedése.

Ahogyan a Húsvét-sziget, úgy a Föld sem fog elegendő tartalékokkal, és erőforrásokkal szolgálni 100 év múlva az emberiségnek, aminek a száma meg is duplázódhat, holott valójában egyes információk szerint 800 millió ember eltartására lenne optimálisan képes a Föld.

A Homo sapiens alig 100 éven belül kipusztulhat. 

Ez talán korábban is megtörténhetett mások szerint, és ennek nyomai lehetnek a több millió éves emberi kéz által alkotott dolgok.

A néhai professzor szavai aggasztóak, és annak idején ő nem látott kiutat a dologból. De vajon az emberi faj végzete tényleg elkerülhetetlen, vagy van még remény

OSZD MEG másokkal is!

tudomány az emberiség jövője világvége kataklizma


Megtekintések száma: 35801





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet