Az emberiség egy csillagközi utazásra készül?

2017. május 12., péntek




A kínaiak lehetnek az elsők.

Kína aszteroidabányászatba fogna, és a kitermelt nyersanyagot csillagközi utazásokra használná fel a jövőben. A technológiailag igen fejlett ország mindig is az élen járt a különféle technológiai fejlesztésekben.

Az emberiség napjainkra rájött, hogy bár a Földön rengeteg különféle ásvány és nyersanyag megtalálható, vannak olyan ritka elemek, melyek szinte nyüzsögnek az űrben keringő aszteroidákon.

Ez azért fontos, mert az aszteroidákat egészen eddig senki sem próbálta meg felhasználni.

Pedig mára már lehetségessé vált a technológia, amivel képesek lehetnénk nem csak leszállni egy aszteroidán, hanem fúrni, bányászni is, vagy befogni későbbi kitermelésre.

Ez pedig előrevetíti az aszteroida bányászat lehetőségét.

Kína ebben gondolkodik, és komoly lépéseket akar tenni az elkövetkező években afelé, hogy meginduljanak a technológiai előkészítések.

Ugyanis hamarosan a csillagközi utazások korába lépünk. Egyre inkább fontos, hogy előkészíthető legyen egy esetleges kozmikus utazás.

Nem mellesleg egy aszteroidából kibányászott nagy adag különféle ritka fémeket és ötvözeteket tartalmazó nyersanyag massza millliárdokat érhet, így piaci értéke is hatalmas. Tehát üzleti szempontból is egy óriási lehetőségről beszélhetünk.

Kína abban érdekelt, hogy az évszázad végére - vagy akár hamarabb - egy kozmikus utazást indítson, legalábbis bennfentes információk erről számolnak be.

Hamarosan talán éppen itt lehet az ideje annak, hogy az ember elhagyja a Naprendszert.

Ne feledjük, maga a híres elméleti fizikus, Stephen Hawking is elmondta megdöbbentő kijelentésében nem túl régen, hogy az emberiségnek alig 100 éve lehet hátra, míg ki nem pusztítja magát, vagy magára nem szabadít – akár önhibáján kívül – egy halálos kataklizmát.

Ezért az egytelen esélyünk a túlélésre egyértelműen az, ha az elkövetkező évtizedeket azzal fogjuk tölteni, hogy megvalósítsuk az első csillagközi utazásokat.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika űrkutatás csillagközi utazás


Megtekintések száma: 118651





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet