Az ENSZ lebontatná Magyarországgal a határkerítést? A kormány válasza: “a kerítés ott marad, ahol van”

2019. július 22., hétfő
Az indok az, hogy már nem érkeznek jelentős mennyiségben menekültek a határra, ezért újra kellene gondolni a kerítést szerintük.

Felipe González Morales, az ENSZ menekültek emberi jogaival foglalkozó, független különleges jelentéstevője szerdán Budapesten egészen elképesztő dolgokat mondott.

A jelentéstevő az ország hatályos törvényeit, szakpolitikáját és gyakorlatát, valamint ezeknek a menekültek emberi jogaira gyakorolt hatását vizsgálta. Hangsúlyozta:

A magyar menekült politikában a biztonság az első számú szempont, viszont már nem áll fenn az a néhány évvel ezelőtti helyzet, amely ezt indokolná.

A menekültek emberi jogai kevés figyelmet kapnak szerinte.

Közölte:

A „válsághelyzetet” folyamatosan meghosszabbítják, jelenleg szeptember 7-ig érvényes.

Ezen időszak közelgő lejáratát tekintve azt ajánlotta Magyarországnak, hogy értékelje újra a tényleges migrációs helyzetet, szüntesse meg azt, illetve az ahhoz kapcsolódó korlátozó intézkedéseket is.

A kerítés ott marad, ahol van

– ezt már Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára tette közzé Facebook-oldalán.

Kifogásolta, hogy az ENSZ tisztviselője bírálja Magyarországot azért, mert a migrációra biztonsági kockázatként tekint.

Menczer Tamás emlékeztetett: mintegy 30 terrortámadás történt, melyben több mint 300-an meghaltak, több mint 1300-an megsérültek, és megemlítette a párhuzamos társadalmak problémáját is.

Mint mondta, a migráció nem egy megoldott kérdés, hanem egy probléma, jelenleg is a legóvatosabb becslések szerint is 30-35 millió olyan emberről beszélhetünk, akik bármikor megindulhatnak Európa felé.

“A kerítés ott marad, ahol van, mert a magyar emberek biztonságát szolgálja.”

Ebben pedig egyet kell hogy értsünk, politikai oldalról, pártállástól függetlenül.

Elég végignézni Európa nyugati részén, hogy mi lett Németországgal, Franciaországgal, vagy az angolokkal…

Kvázi lassan kiszorítottként élnek a saját hazájukban.

OSZD MEG másokkal is!

magyarország európa politika


Megtekintések száma: 42792

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet