Az ESA szonda meghibásodása nem véletlen: lelőtték, mielőtt felfedezhette volna azt, amit a NASA évtizedek óta titkol!

2018. január 1., hétfő




Új összeesküvés elméletek keringenek a neten, arról, hogy a Schiaparelli annak idején rejtélyes módon a leszállás utolsó szakaszában meghibásodott, és ripityára tört. Egyesek szerint nem balesetről van szó, és bizonyos erők nem hagyhatták, hogy az ESA szondája felfedezze a Marsi életet.

Valószínűleg nem megfelelő ideig - a tervezett 30 helyett csak 3-4 másodpercig - működtek a szonda fékezőrakétái, így az a felszínbe csapódhatott.

Legalábbis ez a hivatalos verzió arról, hogy mi történt, de a valóság sokkal kacifántosabb lehet, mint azt gondolnánk.

Rengeteg különféle összeesküvés elmélet született arról, hogy mi is történhetett ott a Marson, abban a kritikus néhány percben.

Sokak szerint az már eleve különös, hogy az ESA-nek már nem ez az első küldetése a Marsra, mégis másodjára is kudarccal zárulnak a dolgok, és valamilyen különös oknál fogva továbbra is a NASA marad az egyetlen erő, mely képes volt meghódítani a Marsot.

A NASA akadályoz más nemzeteket

Akármelyik nézőpontból is tekintünk az eseményekre, mindenhonnan nézve olyan az egész, mintha a NASA szándékosan szabotálná más nemzetek űrmisszióit a Marsra.

Korábban az oroszok által indított Phobos szondának is csúfos vége lett, és rejtélyes módon szakadt meg vele a kapcsolat a Mars felé tartó úton. A Phobos II sem járt túl sok szerencsével, vele a Mars pályáján szakadt meg a kapcsolat, 1989. március 28-án.

Ebben az esetbe viszont egy azonosítatlan objektumot is sikerült észlelniük, mielőtt a szonda végleg kimúlt, amiből a mai napig sokan arra következtetnek, hogy valami megtámadta a Phobos II szondát. 

A lenti kép másodpercekkel a szonda megsemmisülése előtt készült, és látható rajta az a bizonyos valami.

És még mindig nincs vége a sornak. A szintén orosz Fobosz-Grunt orosz anyagminta-visszahozó űrszonda, amit 2011-ben indítottak el, még a Föld körüli pályán meghibásodott, és visszazuhant a bolygóra.

Orosz hivatalos közlés szerint a működési rendellenességet szoftverhiba okozta, ami a szondát biztonsági módba kapcsolta.

Sokan azonban ezt is a NASA művének tulajdonítják, akik valószínűleg akkor hackelték meg a Fobosz-Grunt rendszerét, mikor az Amerika felett lebegett el.

Sokak szerint egyértelműek a NASA törekvései. Persze a fenti baleseteket valaki a véletlen művének tartja, de ha ez valóban mind véletlen, akkor megszületett a véletlenek világrekordja az űrkutatásban.

A NASA szándékosan szabotálja más nemzetek űrtörekvéseit, főleg azokat, melyek a Marsot célozzák meg. 

Az űrügynökség egyrészt így akar monopolhelyzetben maradni, másrészt sokak meggyőződése, hogy a Marson van valami, amiről ők tudnak, és amit eltitkolnak a világ elől.

Talán ez lehet az élet jelenléte a felszínen, vagy a felszín alatti talajrétegben. Mások szerint egy komplett civilizáció él a Marson, de az is felmerült már, hogy az állítólagos 1962—es Marsra szállás óta folyamatosan terraformálják a bolygót.

Kijelenthető, hogy a NASA exkluzív, kizárólagos igényt tart a Marsra, ki szeretné sajátítani. 

Amit ott talált, az úgy gondolja, csak őt és az amerikaiakat illeti meg, ezért minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy belátható időn belül semelyik nemzet ne jusson el a vörös bolygóra.

Azonban ezzel veszélyes mezsgyére lépett, ugyanis egyes elemzők azt sem tartják kizártnak, hogy a NASA ezen agresszív törekvése fogja elhozni a harmadik világháborút. 

Az oroszok és az amerikaiak között amúgy is pattanásig feszült a viszony.

Nem igazán jönne jól, ha hirtelen megvádolnák az oroszok az amerikaiakat az űrmisszióik szabotálásával, és a szondáig lelövésével, pedig könnyen lehet, hogy ez a valóság.

OSZD MEG másokkal is!

mars nasa idegenek összeesküvés bizarr esa


Megtekintések száma: 35299





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet