Az étterem, melyet egy vulkán tetejére építettek: El Diablo

2016. augusztus 21., vasárnap
Ki építene éttermet egy vulkán tetejére? A világ egyik legeredetibb és talán legőrültebb ötlete, mégis megcsinálták! A grill étterem neve El Diablo, ahol a kajád igazi vulkáni hőn sütik ropogósra!

Az emberi hülyeség határtalan. – szokták mondani. Amikor az emberi hülyeség azonban vakmerőséggel, és egy csipetnyi eredetiséggel társul, hihetetlen ötletek képesek megszületni.

Talán így történt az El Diablo névre keresztelt étterem esetében is, melyet – jól figyeljenek a kedves olvasók –

egy aktív vulkán tetejére építettek!

A különös történet valahol a Kanári-szigeteken, egész pontosan Lanzarote szigetén kezdődött azzal, hogy 1970-ben egy bizonyos Cesar Manrique nevű úriember gondolt egyet, és egy Isteni szikrától vezérelve a fejébe vette, hogy építtet valami teljesen egyedit.

el-diablo-etterem-3

Megbízta a helyi építészeket, Eduardo Cacerest és Jesus Sotot, hogy vigyék véghez életük egyik legnagyobb szakmai kihívását mintegy házi feladatként: építsenek éttermet egy vulkán tetejére.

el-diablo-etterem-2

Ráadásul ez a vulkán nem egy réges-rég szunnyadó vulkánt jelentett, hanem egy napjainkban is aktív vulkánt. Lanzarote közismert vulkánjairól, melyekből rengeteg megtalálható a szigeten.

el-diablo-etterem

Innen kapta a Száz vulkán szigete elnevezést is. Körülbelül 300 vulkáni kúp borítja, melyek nagy része még mindig aktív.

Az építészek az étterem építése közben úgy döntöttek, hogy bazaltkőből építik meg az egész építményt, mivel az tökéletesen illik a környezethez.

Az étterem később az El Diablo nevet kapta éppen amiatt, mert az alatta található vulkán még ma is aktív. Természetesen pánikra semmi ok. Nem tör elő láva a mélyből, és nincsenek hatalmas tektonikus mozgások a környéken, így nincs veszélyben senki sem, aki  ellátogat oda egy jót falatozni.

Az étterem nyitott közepén pokoli fekete kút tátong, amelynek mélyéből feltörő hő felett grillezik meg a megrendelt fogásokat.

A fenti videón is látszik, milyen amikor a hő felett grillezik a rendkívül finom és gusztusos falatokat. Bár éppen nincs a sütőrácsokon semmi, oda tudjuk képzelni a finomságokat.

el-diablo-etterem4

Akik már jártak az étteremben, mindenki azt mondta, hogy ez az egyik leghangulatosabb hely, ahol valaha jártak, a kaja pedig isteni.

Ha valaki van olyan szerencsés, hogy a környéken jár, menjen be egy fogásra, és számoljon be az élményeiről!

érdekes hihetetlen érdekesség bizarr gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 19336

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet