Az EU-ban virágzik a második legnagyobb illegális élelmiszer agromaffia!

2017. július 16., vasárnap
Hamis élelmiszerek, átvert fogyasztók, több mint 47 tonna hamis vagy gyenge minőségű élelmiszer. Az élelmiszeripar pofátlan gépezete.

Hihetetlen adatot fogsz hallani. Vajon tudod, hogy mi a legnagyobb illegális iparág az Európai Unión belül?

Természetesen a drog üzlet. De vajon melyik a második legnagyobb ilyen illegális üzletág? A hamis, vagy gyenge élelmiszerek piaca.

Az élelmiszerekkel való visszaélésé, és a fogyasztók átverése az éken jár minden helyen a világban, itt hazánkban pedig a negyedik, majdnem dobogós helyen áll.

107 ezer liter egyéb terméket vont ki a forgalomból a Nébih az élelmiszer-hamisítás elleni osztálya, és ez még csak egy friss adat. Évtizedek óta zajlik hazánk rossz minőségű, főleg német és egyéb külföldi termékekkel való elárasztása.

Az az igazság, hogy hazánk sokszor csak lerakatnak jó. Amit nem tudnak eladni Németországban, azt ide hozzák, mert jó lesz a magyaroknak. De nem csökkentett áron, hanem ugyanazért a német árért...

Ez nem csak azért felháborító, mert az agromaffia átver minket, fogyasztókat, hanem mert a helyi termelőket és cégeket lehetetlenítik el.

Mára már így is szétverték a teljes magyar mezőgazdaságot és termelői szektort. Gondoljunk csak a bezárt cukorgyárainkra...

A hamis áruk forgalmazása nemcsak a vásárlók egészségére lehet veszélyes, de árt a jogszabályokat tiszteletben tartó kereskedőknek és aláássa a fogyasztók bizalmát is.

Ráadásul éves szinten 12 milliárd euró bevételhez jut ezáltal az agromaffia.

Az EU lassan azonban ébredezni kezdett nemrég, és elhatározta, hogy fellép a probléma ellen. Felismerte, hogy az élelmiszer-hamisítás, az élelmiszerekkel való egyéb visszaélés mekkora gazdasági kárt okoz

Az agromaffia módszerei alaposak. Sok esetben mikulás figurákat, illetve csokoládé nyuszikat is újracímkéznek, új dátummal látnak el, és újra is csomagolják őket, hogy eladhatók legyenek.

De nemcsak az édességekkel történtek visszaélések, 61 országban a hamisított termékek között találtak ásványvizeket, olívaolajakat és még hamis kaviárt is.

Sok eredmény utal arra is, hogy az olívaolaj sem az, aminek látszik, és az oliván kívül rengeteg más különféle növényi olaj van benne, vagyis a 100%-os extra szűz olívaolaj csak egy kamu, egy hamis illúzió, amivel átverik a fogyasztókat.

"Nem tiszta méz van rengeteg általunk lefoglalt hordóban és a laboratóriumi vizsgálat bebizonyított." - mesélte egy élelmiszerügyi szakember, aki szerint hazánkban különösen aggasztó és szomorú a helyzet, mivel Magyarország kifejezetten az egyik legnagyobb piaca a hamis és olcsó, azaz silány minőségű élelmiszereknek.

Azt gondolják, hogy mivel kicsi és szegény ország vagyunk, és már gyakorlatilag nincs is iparunk, mezőgazdaságunk, velünk mindent meg lehet tenni.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség összeesküvés feltáró élelmiszeripar botrány


Megtekintések száma: 147267

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet