Az EU betiltaná a gázkazánokat:megindult a visszaszámlálás!

2022. április 3., vasárnap
Elmondták az indokot is... Ezzel magyar családok tízezreit tennék tönkre. Talán pontosan ez a cél...?

Úgy tűnik, hogy az EU nem aprózza el a dolgokat.

Az Eu egyik koordinátora ugyanis olyan JAVASLATOT - egyelőre még tehát csak javaslat - tett közzé, ami azt monda ki, hogy 2030-tól tiltsák be az EU területén, azaz az EU tagországaiban a gázkazánokat.

Az Európai Unióban Brian vad Mathiesen, az EU lakossági hűtési-fűtési ágazatának dekarbonizációs stratégiáján vezető koordinátorként dolgozó dán akadémikus kutató jelentette ezt be.

Az indok is megvan:

Az európai végső energiafogyasztás mintegy felét a fűtés és melegvíz-előállítás teszi ki, amelynek a nagy többségét (82%-át) továbbra is fosszilis tüzelők - az olaj, a földgáz és a szén - fedezik.

Ebből következően drámai mértékben lehetne csökkenteni az európai háztartások energiafelhasználásából eredő szén-dioxid-kibocsátást az olaj- és gázkazánok betiltásával.

Lehet, hogy van benne valami, de azt sokkal nagyobb szempontnak kéne venniük, hogy ezzel nem csak idehaza de szerte az EU-ban rengeteg kevésbé tehetős családot sodornának a mélyszegénység szélére.

Sokan nem tudnák kifizetni az átállással járó költségeket.

Velük mi lesz?

Majd szépen halálra fagynak, vagy tüzet raknak a szoba közepén?

Az EU-ban ez még csak javaslatként él, de sokszor láttunk már olyat, hogy hasonló javaslatokból valóság lett mindössze néhány év alatt...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes magyarország botrányos botrány


Megtekintések száma: 72797

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet