Az EU történelmi lépése: 23 hadsereget egyesíthet egy megahadsereggé!

2017. november 16., csütörtök
Egyesítik az EU hadi erejét, hogy egy nemzetek felett álló hadsereget hozzanak létre, mely bárhová ”mozgatható”?

70 év után, november 13-án az EU egy olyan paktumot írt alá, mely mindent megváltoztathat, és elindíthat valamit.

Valami titkos tervezetet, aminek beláthatatlan következményei lesznek minden európai nemzetre nézve, de a világra nézve is.

A 23 hadsereg már egy olyan egyesített hadsereget alkot, amit bármikor, bárhol be lehet vetni, és sokak szerint a titkos célja az az egésznek, hogy egy nemzetek felett álló, felelősségre vonhatatlan erő jelenjen meg az Unión belül.

A még ma is a migrációval szembenálló nemzetállamok egy része pedig attól fél, hogy valójában az EU vezetésének ördögi terve az, hogy ezzel a hadsereggel rohanják majd le ezeket az országokat.

Sokak szerint eleve a nemzetközi joggal ellentmondó az, hogy egy ilyen nagy katonai szervezetet nem lehet majd jogi úton felelősségre vonni semmiért, vagy igen nehezen lehet majd azt megtenni.

A közös védelem az európai projekt része volt annak fogantatása óta. Ezek az ambíciók azonban nagyrészt ambíciók maradtak csupán.

Itt az ideje, hogy többet tegyünk. Drágán fizetünk a hatékonyság hiányáért és a széttagoltságért. Míg az EU-ban 178 különböző fegyverrendszer van, addig az Egyesült Államokban mindössze harminc. Európában több a helikoptergyártó, mint ahány felvevőpiacot biztosítani képes ország létezik.

"Megengedjük magunknak azt a luxust, hogy 17 különböző harckocsitípusunk legyen, miközben az Egyesült Államok remekül elboldogul egyetlen modellel" - érvelt Juncker, aki maga is szorgalmazza az Európai hadsereg létrehozását.

A fő érv nagyon szimpatikus és sokakat elkábít: Európa túl hosszú ideig hagyatkozott mások katonai erejére. Most kell megragadnunk az alkalmat arra, hogy kezünkbe vegyük saját biztonságunkat.

Valójában azonban sokak szerint arról van szó, hogy Európát egy egységes és nagyon erős hadsereggel szeretnék kordában tartani, és egy napon, mikor minden készen áll, lerohanni az egyes, még az egységes EU politikának álló országokat.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa politika háttérhatalom juncker nato


Megtekintések száma: 17657

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet