Az Európai Gyógyszerügynökség megszólalt az állítólag halált okozó AStrazeneca oltás gyanújáról

2021. március 11., csütörtök




Fontos dolog derült ki!

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vizsgálata eddig semmilyen összefüggést nem állapított meg egy osztrák ápolónő halála és a neki beadott AstraZeneca-oltás között

– írja a Die Presse.

Mint megírtuk: a hétvégén Ausztriában ideiglenesen leállították az oltást az AstraZeneca vakcinájának egyik szállítmányával, miután a zwettli klinika 49 éves ápolónője az oltás beadása után véralvadási zavarok miatt elhunyt, 35 éves kolléganőjénél pedig tüdőembólia alakult ki. 

Az ő állapota már javul.

Az Európai Gyógyszerügynökség szerdán azt közölte: eddig nem találtak arra utaló adatot, hogy összefüggés lenne az ausztriai haláleset és megbetegedés között.

Az EMA vizsgálata szerint a véralvadási problémák és a vérrögképződés miatt kialakuló tünetek gyakoriságában nincs jelentős különbség a beoltott és a nem beoltott lakosság között. Március 9-ig 3 millió embert oltottak be az AstraZeneca-vakcinával, és mindössze 22 ilyen esetet jegyeztek fel 

– írja a Reuters.

Dél-Koreában is zajlott egy hasonló ügyben indított vizsgálat, amit 8, AstraZenaca-vakcinával beoltott ember halála váltott ki. 

A vizsgálat során semmiféle összefüggést nem találtak az oltás és a bekövetkezett halál között.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 2666





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet