Az évszázad történelmi rejtélyéről ránthatta le a leplet a tudomány!

2021. szeptember 20., hétfő
Az elmúlt szűk évszázad során rengetegen próbálták megfejteni, most végre sikerült. Az eredmények 99%-osan biztosak!

1937-ben történt valami, ami utána a világtörténelem egyik legnagyobb és legrejtélyesebb - nem utolsó sorban legszövevényesebb - ügyévé vált.

A rejtély nyomába rengetegen eredtek, de senki sem tudta megfejteni, és a dolog végére járni.

Évtizedek teltek el, aztán amikor már kezdett mindene remény szertefoszlani arra, hogy valaha megkaphatjuk rá a választ,a tudomány berobbant, és a legmodernebb eljárások fényt derítettek az egészre.

Egy amerikai antropológus úgy véli, hogy megoldhatta ugyanis a legnagyobb eltűnési ügyet a Földön.

A kutató eredményei szerint 99%, hogy rátalálhattak annak a legendás személynek a csontjaira, akit már több százezeren kerestek, egészen idáig, sikertelenül.

Amelia Earhart életét és halálát számtalan titok és misztikum övezi. A világkörüli útra induló, rejtélyes körülmények között eltűnt pilótanő gépének maradványai soha nem kerültek elő.

Sok pletyka és hír terjengett arról, hogy egy szigeten landolhatott, aho végül magányosan halhatott meg, de ezeket sokan csak legendéknak gondolták.

Kivételes tehetségű női pilóta volt, aki 1928 Június 17-én hírnévre tett szert, mert először repülte át az Atlanti Óceánt nőként.

Earhart és navigátora, Fred Noonan 1937. június 1-jén Miami-ből szálltak fel és délkeleti irányban kezdték meg az utazást. Brazíliába repültek, majd északkeletre, Szenegál felé vették az irányt. Új-Guineába még sikeresen meg is érkeztek 1937. június 28-án. Innen aztán tovább indultak a Howland-szigetre, ami a Csened Óceán közepén volt, annak ellenére, hogy már több technikai nehézségbe ütköztek, ami hátráltatta őket.

Július elsején indultak, és július másodikán már rádión kért időjárás jelentést Earhart, mert kíváncsi volt, milyen a sziget környékén az idő, és nem-e veszélyezteti a repülésüket.

Később néhány rövid rádióüzenetet még váltott a szigettel, ezek egyikében alacsony üzemanyagról panaszkodott. A legutolsó bizonyítottan tőle származó üzenet 8:45 perckor jött meg, azonban a repülőgép már sohasem ért el a szigetre.

A haditengerészet azonnal megindította a keresést, és dollármilliókat öltek bele a sikertelen felkutatási akcióba, mire végül 1939. január 5-én Amelia Earhartot hivatalosan is halottá nyilvánították.

Most úgy tűnik, megoldódhatott a rejtély.

Emberi maradványokra bukkantak Nikumaroro szigetén, a Howland-szigettől 560 kilométerre délkeletre. A csontok mellett női cipőket, egy szextánst tartalmazó dobozt és egy üveg Bénédictine-t is találtak – Earhart köztudottan tartott magánál az italból.

Már akkor sejteni lehetett, hogy megvan Amelia Earhart, azonban az akkori vizsgálatok alapján D. W: Hoodless antropológus azt állapította meg a leletről és a csontokról, hogy azok egy férfihoz tartoznak.

Richard Jantz, a Tennessee-i Egyetem munkatársa a közelmúltban ismét elemezte a csontokat - ekkor döbbent meg a kapott eredményeken: kiderült ugyanis, hogy a csontok mégis egy nőtől származtak.

Amíg nem mutatnak be döntő bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a maradványok nem Amelia Earhartéi, a legmeggyőzőbb érvelés az, hogy az övéi – írta a szakértő tanulmányában. 

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtélyek történelem genetika dns rejtéyl


Megtekintések száma: 160854

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet