Az idei tél volt az elmúlt 150 év leghidegebb tele

2017. február 14., kedd
Akkor hogy is van ez a globális felmelegedés?

Globális felmelegedés, és leghidegebb tél

Globális felmelegedés így, globális klímaváltozás úgy. Rendre halljuk, lassan már napi szinten, hogy milyen nagymértékű a felmelegedés a világ minden táján.

Van, ahol soha nem látott hőség tombol, máshol annyira megolvadtak az évszázadok óta rendületlenül álló gleccserek, hogy hatalmas áradások veszélyeztetnek komplett településeket.

Az Antarktiszon pedig melegebb van, mint a legtöbb európai országban, ami már önmagában véve is tragédia, arról nem beszélve, hogy a sarki jégtakarók egyre inkább olvadnak.

Tavak tűntek el az utóbbi években a meleg, és szárazság hatására, területek indultak meg az elsivatagosodás útján.Mégis az elmúlt 100-150 év leghidegebb telét mérték több helyen. Akkor hogy is van ez?

Rekord hideg

Moszkvában rekordokat döntő hideg volt az idei tél, amit jól mutat az is, hogy az elmúlt 120 év leghidegebb karácsonya volt a legutóbbi az orosz jelentések szerint. Erről nem számolt be a CNN, ahogy arról sem, hogy Lengyelországban és sok másik kelet-európai országban is rekord hideg volt a 2016-17-es tél.

Sokakban ez azt a kételyt ültette el, hogy valójában az ember, és a szén-dioxid kibocsátás okolható-e egyáltalán a globális felmelegedésért.

A globális felmelegedés nemlétezéséről szóló elmélet hívei szerint a rekord hideg telek is bizonyítják, hogy valójában az egész probléma csak egy mondvacsinált, mesterségesen gerjesztett dolog.

A globális klímaváltozás mellett kitartók ugyanakkor azt állítják hogy ezek a váratlanul hideg folyamatok bár elsőre ellentmondásosnak látszanak, valójában nagyon is beleillenek a klímaváltozás folyamatába, és komoly előjelei lehetnek egy esetleges klímakatasztrófának.

Klímakatasztrófa jöhet

A Harvard Egyetem egy 2016-ban készült közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek a tíz legnagyobb Amerikát fenyegető veszély listáján a globális felmelegedést az 1. helyre tették, miközben a nukleáris háborút pedig csak a 10-re.

Ez nagyon jól mutatja, hogy az emberek mennyire komolyan gondolják a problémát, mely valós, és a hirtelen jött hideg időjárások ellenére is erősödik.

A globális felmelegedés ugyanis nem egyenletes felmelegedést jelent, és nem azt, hogy egységesen a világ minden táján ugyanolyan meleg lesz, és megemelkedik a hőmérséklet.

A globális klímaváltozás nevében ebben van a változás szó. Vagyis változást, és nagyon szélsőséges időjárást hoz magával.

Nyáron sokkal melegebb, fullasztó heteket, kánikulával, rendszeres hőségriadókkal, télen pedig viszonylag enyhe teleket, máskor hirtelen jövő iszonyatos fagyokkal, és hőmérséklet csökkenésekkel.

A megbolonduló időjárás egy komoly figyelmeztető jel arra vonatkozóan, hogy a Föld éghajlata előbb vagy utóbb, de teljesen fel fog borulni, és attól a perctől kezdve már teljesen visszafordíthatatlanok lesznek a folyamatok.

globális felmelegedés globális klímaváltozás tudomány világvége kataklizma


Megtekintések száma: 25529

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet