Az idő visszafelé járhat a párhuzamos univerzumokban egyes elméleti fizikusok szerint

2017. június 15., csütörtök




Tudósok úgy hiszik, hogy az idő visszafelé járhat a mi univerzumunkkal párhuzamos univerzumokban. Ez azt jelentené, hogy az idő nem csak előre, hanem hátra is képes folyni.

Az elmélet már nem új keletű, most azonban a kutatók elméleti bizonyítékokat találtak arra vonatkozóan, hogy egyes párhuzamos világokban valóban a másik irányban folyhat az idő.

Az, hogy az idő előre folyik vagy hátra, nem lényeges, ugyanis csak az a fontos, hogy a világ, és az adott világ fizikai törvényei, történései mind-mind szinkronban legyenek ezzel az idővel.

Vagyis ez azt jelentheti, hogy létezhetnek olyan világok, ahol a mi szemszögünkből a múltbéli események a jövőben következnek majd be.

Ez elsőre nagyon furán hangzik, de nagyon sok elméleti kutató van azon az állásponton, hogy ez a gondolat egyáltalán nem elvetendő. 

Ha valóban léteznek univerzumok, tehát egy multiverzumban élünk, akkor belátható, hogy minden egyes univerzumban más-más törvények uralkodnak.

Gondoljunk csak vele. A létrejött idődimenziókat soha nem vizsgáta mega tudomány, mert evidensnek vette.

Az idő minden bizonnyal többdimenziós, s nem csak egy, mint ahogy azt mi eddig feltételeztük.

Egy hatalmas ősrobbanás következtében osztódtak el az egyes idő dimenziók, és attól függően telhet máshogy az idő, hogy az adott univerzum a tágulási-összehúzódási periódus mely szakaszában van.

Az ősrobbanás előtt ugyanis csak antianagy volt, semmi más. Ellentmondásos módon az ősrobbanásból eredt az antianyagvilág létrejötte. Ám mivel az az időben hátrafelé halad, már korábban is ott volt, és egyre inkább növekszik ez az időbeli távolság.

Elég bizarrul és tudománytalanul hangzik, mindazonáltal a szakembere egyre biztosabbak az elméletben. Az még nem tisztázott, hogy ez a gyakorlatban pontosan hogyan is zajlik. Halottak támadnak fel, hogy később visszafiatalodjanak, majd csecsemővé "fejlődve" vissza kerüljenek a magzati, majd a meg nem született állapotba?parhuzamos-szimulaciok

Arra már vannak bizonyítékok ellenben, hogy az információ töredékek képesek megelőzni önmagukat a mi univerzumunkban is.

Az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy három tér- és három idődimenzió létezik, ebből kettő az antianyagvilágban, a többi pedig nálunk. Ezek szerint az a kettő még két idődimenzió.

Persze ezt a kutatóknak előbb majd még minden hitelt érdemlően bizonyítaniuk kell, ami rengeteg időt, nem csak éveket, hanem akár évtizedeket vesz igénybe majd.

A kísérletek során információ csomagokat küldtek, és a vevő hamarabb kaptam meg néhány ezredmásodperccel az üzenetet, mint ahogyan az el lett küldve neki.

Vagyis a jövő képes kihatni a múltra.

A folyamatot ma még ennél biztosabban nem ismerjük, még rengeteg kutatásnak kell lefolyni, hogy a sok megválaszolatlan kérdésre választ találjunk, és tisztázódjanak ezen ma még rejtélyes fizikai folyamatok.

tudomány csillagászat univerzum párhuzamos világok kvantumfizika multiverzumok


Megtekintések száma: 94226





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet