Az igazi da Vinci kód: templomos kincsek rejtekhelyét kódolta bele az alkotásaiba a géniusz?

2023. augusztus 21., hétfő




Leonardo da Vincit már többször hozták kapcsolatba a templomos kincsekkel. Vajon egyszer sikerül feltörni a kódot, és az elvezet a templomos lovagok által védelmezett kincshez?

Leonardo da Vinciről rengeteg legenda járta már akkoriban is, és járja napjainkban is. 

Ez azért van, mert nem csak feltaláló, orvos, tudós, és matematikus volt egy személyben, hanem festő, és szabadkőműves is.

A szabadkőművesek pedig tudták, hol lehet elrejtve a templomos lovagok által védelmezett mérhetetlenül nagy kincs, melyet az évszázadok, évezredek során gyűjtöttek össze.

Egyes források szerint da Vinci is a szabadkőművesek közé nyert beavatást, ezért ő is tisztában volt ezekkel az információkkal.

Ő azonban titkon úgy gondolta, hogy az emberiségé kell legyen az a kincs, ezért titokban rejtett utalásokat bújtatott el az egyes alkotásain.

Remélte, hogy valaki egyszer megfejti ezek jelentését, és pontos kódot, és eljut a mesés kincsekhez.

Magáról a kincsről a különféle történelmi feljegyzések, történelmi dokumentumok csak ködös említéseket tesznek, így a mai napig nem tudni, miről is van szó pontosan.

Egyes források mesés aranytárgyakat, pénzérméket, amuletteket, és a világ minden tájáról összegyűjtött ereklyéket írnak le, de akadnak olyan álláspontok is, melyek szerint a kincs egyetlen tárgy lehet, valamiféle szent ereklye.

Talán az a lándzsa, amivel Jézust megsebezték a kereszten, vagy a Szent Grál, melyből jézus az utolsó vacsorán ivott, és melyben felfogták a vérét.

A Da Vinci kód szerzője, Dan Brown szerint pedig a Szent Grál nem lehet más, mint a királyi vérvonal, vagyis Jézus Krisztus még ma is élő leszármazottai. Vagyis Jézus Krisztus nem halt meg a kereszten, és Mária várandós volt a keresztre feszítéskor. Nem tiszta, pontosan mi történhetett.

Egyes elméletek szerint Jézus meghalt ténylegesen a kereszten, de egy királyi baba, egy később nővé cseperedő személy vitte tovább a vérvonalat, akit az egyház aztán el akart tüntetni a föld színéről, mert nem vezethette volna az egyházat egy nő.

Más információk szerint Jézus nem halt meg a kereszten, csak egy merevgörcsöt okozó szerrel átitatott vattával itatták meg, mikor enyhíteni szándékoztak szenvedéseit a kereszten. Ettől tetszhalott állapotba zuhant, majd mikor halottként betették a sírba, később magához térve elmenekült.

Soha többé senki sem látta a testét az állítólagos mennybemenetel után, de állítólag Indiában is járt, és végül ott halt meg, egy jelöletlen sírba temették, és több utódja született.

ha valóban ez a vérvonal lehet a kincs, akkor talán azért nem lelt még rá senki a rejtélyre, mivel a kiválasztottak nem akarják. Ráadásul lehetetlen is lenne a DNS alapján törtnő azonosítás, hacsak Mária, vagy krisztus teste nem kerül elő.

Természetesen akadnak olyan vélekedések is, hogy Leonardo leszármazottjai között akadhatnak olyanok, akik birtokában vannak ennek a régi tudásnak, és tudnak a kincs hollétéről.

Természetesen eszük ágában sincs ezt elárulni, hiszen rengeteg legenda kering a kincsekről.

Egy legenda azt mondja, hogy a kincset a végidők előtt fogják megtalálni, míg más legendák szerint örök életűvé válik az, aki rájuk talál.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek történelem leonardo da vinci szabadkőművesek kód


Megtekintések száma: 135221





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet