Az igazság a globális pénzügyi rendszerről

2017. február 20., hétfő




Ha ez bekövetkezik, összeomolhat a világgazdaság. Mi az igazság a pénztől? Létezik egyáltalán, vagy az egész egy fiktív valuta, mely összetartja a világ gazdaságait? Hogyan tesznek minket bérrabszolgává a hitelintézetek?

Pénz, mely mindent irányít

A világon mindent a pénz irányít. Ezen vehetsz magadnak lakást, házat, autót, vagy akár szerelmet is. Ezzel iskolázhatod magad, ezzel kerülsz lehetőségek közelébe, és ez az, ami miatt nem halsz éhen.

A pénz minden élő dolog mozgatórugója az emberi társadalomban. De vajon jó dolog a pénz? Egyáltalán, képes lesz-e valaha áttérni az emberiség valami egészen másra, mint amilyen annak idején a cserekereskedelem volt? Vagy mindig is a pénz börtönébe leszünk zárva?

Napjainkban valószínűleg mindenki tapasztalja, hogy mekkora ereje van ennek a pénz nevű dolognak az ember életére. Ha van, akkor boldogság van, ha nincs, akkor pedig egy örökös sóvárgás utána. Az emberiség gyakorlatilag pénzfüggő, legalábbis a fejlett nyugati társadalomban.

Persze vannak, akik hétköznapjaik során gyakorolják az önmérsékletet, de az igazság az, hogy valójában nincs olyan ember a Földön, aki ne fogadna el egy kis pénzt, ha ingyen kínálnák neki. Mások pedig az ördögnek is eladnák a lelküket érte...

Pénz=pénzesített adósság?

Azt jelenti, hogy minden pénz adósságból jön létre. A mai pénzügyi rendszerek alapja a hitel, és a hitelintézetek. Ha ezek nem lennének, mára már valószínűleg sokkal korábban összeomlott volna az egész pénzügyi rendszer, mint egy kártyavár.

Külön érdekes az a tény, hogyha a Földön minden ember megpróbálná visszafizetni az összes hitelét, akkor a világ összes bankója sem lenne elég rá. Ugyanis a rendszerben rengeteg a fiktív összeg, amik valójában nem öltöttek fizikai létet.

Ezek fantompénzek, és azt jelenti, hogy nem lehetne az adósságot visszafizetni, mert így van a rendszer létrehozva.

Nem véletlen az sem, hogy ma már minden hitelre számítanak fel valamennyi kamatot. Amellett most menjünk el, hogy miért gondolják egyes bankok és hitelintézetek úgy, hogy aki hitelt vesz fel, mert nincs valamire pénze, az később a dupláját kamatokkal együtt kit tudná, vagy akarná fizetni.

A folyamatos pénzkibocsátás elkerülhetetlen, ez pedig erős, egyre komolyan inflációhoz vezethet, ami hosszú távon egyetlen államnak sem jó.

Az egészre csak amiatt van szükség, hogy életben tartsa a rendszert, és a kamatokat. Amikor pedig összeomlanak az adósságok, akkor szokott csőd létrejönni, jellemzően banki csődök.

Egyre instabilabb rendszer

Ezek általában mindig akkor következnek be, amikor a kamatok kifizethetetlenné válnak. ha minden ember megpróbálná kivenni a pénzét a bankból, szintén összeomlana az egész rendszer, mivel nincs annyi pénz, és a világban sem létezik annyi bankó, amit oda tudnának adni az embereknek, ha megrohamoznák az intézményeket.

Gondoljuk csak végig. Ha valakinek szüksége van 5 millió forintra, és a végén kamatokkal együtt 6,3 millió forintot fizet vissza, akkor ennek a műveletnek a során pénzt hoz létre a semmiből.

Azonban ez a folyamat nem tarthat örökké. Komoly következményei lesznek ugyanis a jövőben annak, hogy a bankok csak úgy pénz hoznak létre a semmiből.

Bérrabszolgák vagyunk

Előbb-utóbb a rendszer befuccsol, és kártyavárként omlik össze. Sokak véleménye szerint a méregdrága, irreálisan árazott termékek piaca is azért jött létre, hogy némileg kompenzálja a rendszert. Ha olyan autót, vagy ruhát veszünk, melyek több százezer forintba kerülnek, holott az előállításuk talán még az ezer forintot sem érte el, akkor ezt a rendszert tápláljuk.

Van azonban egy még sötétebb titok az egész mögött. Köztudott, hogy a hitelt felvevő emberek mindig kiszolgáltatottabbnak érzik magukat, és jobban ragaszkodnak munkájukhoz. Ez érthető, hiszen ki akarna hitellel a nyakában állástalan lenni? Hiszen akkor viszi a bank a házat és a kocsit a feje felől.

A hitel közvetve tesz minket rabszolgákká, mert a legtöbb hitelt a nyakába vevő ember hajlandó alacsony bérért is dolgozni, csakhogy meglegyen az anyagi biztonsága.

Az adósság olyan fegyver, hogy a világ összes államát, országát képes lenne csődbe vinni. És csődbe is fogja, ugyanis az előrejelzések szerint néhány évtizeden belül a Föld országainak 60%-a a csőd szélére kerül, majd csődbe is megy.

Gondoljunk csak bele, hogy mindez csak egy adósság nevezetű dolog miatt megy végbe. Egy olyan pénz miatt, ami valójában fizikálisan nem is létezik a rendszerben...

tudomány feltáró politika gazdaság pénzügyek üzlet


Megtekintések száma: 178715





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet