Az Indiánszikla rejtélye: földönkívüli lelet a múltból?

2023. június 23., péntek
A Jennings Radolph-tó partján áll egy furcsa szikladarab, amelynek kialakulására rengeteg magyarázat született – a természetes képződményen kívül tartották már prehisztorikus UFO-látogatás bizonyítékának, ősi hieroglifaszerű írásnak és indián totemnek, de ősi időgép kódolt tervrajzának is.

1962-ig a mai Jennings Radolph-tó helyén egy apró amerikai városka, Shaw állt. Az Amerikai Hadsereg Mérnökkara ekkor úgy döntött, hogy a település beáldozható, és gátat építettek a Potomac-folyóra, hogy elárasszák a völgyet, és a benne fekvő várost.

Az eredetileg Bloomington-tóra keresztelt vízduzzasztás 1981-re készült el teljesen, a helyieknek pedig a 60-as években össze kellett szedniük minden ingóságukat, és el kellett hagyniuk az otthonukat.

bloomington-to

Shaw lakói azonban korábbi nyugodt életükön kívül egy különleges helyi jellegzetességet, az úgynevezett Indiánsziklát is féltették, mert

sokan úgy gondolták, hogy a kődarabot őseik vagy az indiánok hagyták rájuk, és féltek, hogy baj történik, ha a szent követ elárasztják.

Az Anyaszikla

A sziklát Betty Webster Bishop édesanyja találta egy vasárnapon, amikor az erdőben sétált – ő nevezte el Indiánsziklának, majd a helyiek később csak Anyasziklának is hívták.

indian-szikla-rejtely

A Jennings Radolph-tó partján most is kiállítják egy részét, de

az eredeti szikla ennél sokkal nagyobb volt, és egyik oldalán végighúzódott az a minta, amelyről modern becenevét, a Gofriszikla elnevezést kapta.

Gofriminta az egyik oldalon

indian-sziklaA szikla ugyanis azért ilyen különleges, mert gofriminta-szerű, háromszöges ábrák futnak végig rajta – egy jó ideig pedig

senki nem tudta megmagyarázni, hogyan kerülhettek rá a furcsa jelek.

Vita alakult ki arról, hogy vajon mesterséges vagy természetes képződményről van-e szó,ha pedig mesterségesről, milyen kultúra nyomait mutathatja.

Sokan egyfajta írásrendszernek gondolták, vagy az indiánok különleges totemjének, néhányan ősi UFO-látogatás bizonyítékának.

Shaw elárasztása idején azonban az US Geological Survey szakértői megvizsgálták a sziklát, és megállapították, hogy ritka, de természetes képződményről van szó.

Idegenek üzenete

Egyesek azon a véleményen vannak, hogy a szikla egyfajta üzenetet hordoz az égiektől. Talán 250 millió éve idegen szerkezettel – feltehetőleg lézeres technológiai elven működő – „égették” bele a sziklába a furcsa formákat.

osi-idegen-piramisok

Hogy mi áll magában az üzenetben, vagy, hogy egyáltalán milyen információkat hordoz. Erre is vannak elképzelések.

Egyes ufó kutatók azt állítják, hogy egy időgép tervrajzai, és annak megépítéséhez szükséges matematikai egyenletek vannak a sziklába és annak jeleibe kódolva.

Az emberiség soha nem fogja dekódolni a sziklán látható információt, mert ha valaha is sikerülne a jövőben, arról már most a „múltban” tudnánk.

Szerintük az idegen tervrajznak egyetlen célja volt: nem az, hogy dekódoljuk az információt belőle, hanem az, hogy egyfajta örök szimbólumként álljon előttünk az idő visszaforgatásának lehetősége, amit soha nem fogunk tudni elérni.

csillaghalmaz

Egy másik elképzelés szerint az univerzum térképe an belekódolva a sziklába, és az idegenek – akik annak idején a Földre látogattak – bolygójának pontos koordinátái.

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan ősi idegenek történelem ősi tudás


Megtekintések száma: 76629

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet