Az információ a jövőből képes kihatni a múltra? Tudósok megdöbbentő felfedezése!

2017. október 1., vasárnap




Alapjaiban változhat meg az időről és a fizikáról alkotott képünk, ha ez igaz.

Az idő talán nem létezik? Vagy ha létezik, akkor oda-vissza bejárható? A folyamatok ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy megfordíthatók, de mindenesetre minimum képesek egymásra kihatni.

Néhány kvantumfizikus egy megdöbbentő kíséret keretében mutatta ki, hogy képes a jövőből visszajutni valahogyan az információ. És ez még nem minden, ugyanis az így megjelenő jövőbéli információ még rá is hat a jelenre.

Ennek folyamatait még maguk a tudósok sem értik, de mérni tudják, és a mérések szerint nem holmi tévedésről, vagy hibáról van szó.

A kísérletet többször megismételték, és mindig jelentkezett a bizarr anomália.

Ez így feketén-fehéren azt jelenti, hogy a jövőből képesek vagyunk befolyásolni a múltat.

Vagyis az időutazás, ha csak kvantumszinteken is, de nem csak, hogy lehetséges, működik is!

A kísérletben egy információt továbbítottak úgy hogy azon információ eredménye majd visszajusson a kiinduló pont mellett mérőállomásra.

Észrevették, hogy egy picit mindig korábban mért ez a műszer, mint ahogyan az információt elküldték a kezdeti állomásról. Ez olyan, mintha mondanánk valakinek, hogy csörgesse meg a telefonunkat, de a telefon már az előtt elkezdene csörögni, hogy ő feltárcsáz minket.

A kutatók egy része szerint az információ így a jövőből érkezik, és rá is hathat a jelenre, azaz ahhoz viszonyítva már a múltra.

Ha a példánál maradva, azt üzennénk magunknak, hogy ne vegyük fel a telefont, elképzelhető, hogy sok esetben hamarabb megkapnánk, mielőtt azt elküldtük. Ez a torlódás egyesek szerint akár dimenzióbeli torlódás is lehet.

„Mi van, ha az információnak más-más dimenzió rétegei vannak? Talán a kvantumfizika lehet a kulcs ahhoz, hogy a dimenziók közti üzenetküldést, és információ továbbítást kihasználva rájöjjünk az idő, és térutazás nyitjára” – állítják egyes szakemberek.

A jelenséget most még alaposabban tanulmányozni kezdték, hogy rájöjjenek a működési elvére, és arra, hogy miért történik az, ami történik.

Megpróbálnak minden mérési hibát, és hibalehetőséget kizárni, hogy megerősítsék, amit tapasztaltak.

Ha igazuk van, akkor ez lehet a kvantumfizika történetének egyik legjelentősebb felfedezése.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély fizika bizarr rejtélyke időutazás kvantumfizika idő


Megtekintések száma: 71666





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet