Az iskolában is orvosi marihuánával kezelhetik majd a gyerekeket!

2018. június 12., kedd
A procedúrához szülői engedély kell majd.

Komoly változás fog beállni az iskolákban.

A marihuána, a kannabisz terjedésének már nem lehet gátat szabni, és sok szakember szerint nem is ildomos. Ezért rengeteg iskolában elérhetővé tennék, mint kezelést.

A kezelés igénybevétele nem autonóm módon fog működni, ugynais a szülőnek bele kell ehhez egyeznie aláírásával.

Az állami törvények már eddig is lehetővé tették, hogy a szülők az iskolában kannabiszkészítményekkel kezeljék gyermeküket, amire leginkább rohamokkal járó betegségek miatt lehet szükség. 

A John Hickenlooper kormányzó által ellenjegyzett törvényben mostantól engedélyezik, hogy a szülők egyenesen a nővér irodájába vigyék a gyermeküknek szánt szert.

A jogszabály csak a gyógymarihuánát orvosi engedéllyel fogyasztó tanulókra vonatkozik, és az iskolai személyzetet nem kötelezi a készítmények beadására, csupán lehetőséget ad nekik.

Az amerikai oskolákban lesz először bevezetve ez a világon.

Azonban idővel az egész világon elterjedhet.

Abban biztosak lehetünk, hogy ez itthon is valósággá fog válni, a kérdés csak az, hogy mikor. Ma még csak halovány jelei vannak Magyarországon a kannabisz legalizációjának, de az orvosi használatott már több szakember és magyar kutató felvetette, így hamarosan komolyabb nemzeti szintű vita indulhat róla.

Amerikában a jelenlegi törvény előírja, hogy a szert zárt tárolóban kell tartani, és az iskolaigazgatónak írásos megállapodást kell kötnie a szülőkkel a használatáról.

A szülőknek át kell adniuk a védőnőnek a kannabisz használatára vonatkozó részletes orvosi utasítást.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 6202

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet