Az önhipnózis ereje: képesek vagyunk vele megváltoztatni testünket és a környezetünket?

2016. június 15., szerda
Hihetetlen, de egy nő bemagyarázta magának, hogy gyomorgyűrűje van, aminek a hatására 3 hónap alatt képes volt lefogyni. Hihetetlen példák nyomában. Az önszuggesztió ereje határtalan?

Mit is jelent az önszuggesztió? Ha egy jól meghatározott, nagyon erős és intuitív képzetet sugallunk magunk felé. Rengeteg olyan esetet ismer ma a tudomány, melyet egyrészt nem tudnak megmagyarázni, másrészt bizonyítja azt, hogy az önszuggesztió, az önhipnózis hatással van nem csak az alanyok életére, de a környezetükére is.

A 49 éves, négygyermekes Beverly Davis roppant olcsó és könnyen elsajátítható módszert talált magának a fogyáshoz:

addig szuggerálta magába, hogy gyomorgyűrűje van, hogy néhány falat után tényleg jóllakottnak érezte magát.

A módszerével három hónap alatt közel 13 kilót fogyott. Az önhipnózist egyébként ő is hosszasan tanulmányozta korábban, és más célokra más felhasználta a civilben jógaoktató Beverly.

Úgy érzi, megváltozott a kapcsolata az étellel. Képzéseket is tart élőben és Skype-on, hogy másoknak is megmutassa, hogyan lehet „hipnotizált gyomorgyűrűvel” fogyást elérni.

gondolatok-anyagga-alakitasa

A hipnózis sokak szemében még ma is valamiféle misztikus jelenség, vagy a "felvilágosultabbak" egyszerűen szélhámosságnak tekintik. Pedig a valóságban jobban, és bizonyíthatóbban működhet, mint bármi.

Az agy, hasonlóan egy jéghegyhez, két részből áll: a jéghegy csúcsa - a tudat, amely segít mindennapi döntéseink meghozatalában és az új helyzetekben, amikor racionális gondolkodás alkalmazásával kell rájönnünk, hogy mit is kell tennünk és hogyan - és a jéghegy rejtett mélye - a tudatalatti, amely egyfajta "robotpilóta"-ként működik és többféle dologgal foglalkozik, mint például: érzelmek, képzelet, emlékek, autonóm idegrendszer.

Az önhipnózis során a saját magunk terapeutájává válunk és a tudatalattink erejét használjuk egy bizonyos szokás vagy viselkedésmód befolyásolására.

Chicagoban történt az eset, ahol egy New York-i turista az órájára tekintett, ami a helyi időnél egy órával többet mutatott, és közölte chicagoi barátjával, hogy dél van.

gondolatok-ereje

A chicagoi, aki elfelejtette, hogy New York és Chicago között egy óra az eltérés, közölte a new yorkival, hogy éhes, és ebédelnie kell.

Egy hetvenöt éves asszony, aki komoly memóriazavarokkal küzdött, és egyre súlyosbodó demenciával, elkezdte bebeszélni magának az ellenkezőjét.

Legnagyobb meglepetésére egy idő után az családja és az orvosok is észrevették a kognitív képességeinek és memóriájának drasztikus mértékű javulását.

Az önszuggesztió ereje tehát határtalan. Képes megváltoztatni énünket. A testünket, és közvetlen környezetünket. A lélekben kimondott szavaknak, megszülető gondolatoknak ugyanis hatalmas ereje van.

ezotéria gondolatok hipnózis


Megtekintések száma: 9086

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet