Az orosz szívsebész reggeliről alkotott megdöbbentő állítása az egész világot zavarba ejtette

2017. július 25., kedd




Elmondta, hogy hogyan étkeznek azokon a helyeken, ahol a legtöbb ideig élnek az emberek.

Leo Bokeria az egyik legismertebb és egyben legprofibb orosz szívsebész a világon, akire bárki életét rá mernénk bízni mérhetetlen nagy tapasztalata és maximalizmusa miatt.

Nemrég egy tv interjú során az étkezéssel kapcsolatban kapott egy kérdést, amire meglepő választ adott.

Sokan nem is érették a szájából elhangzó mondatot, mások úgy gondolták, csak vicces, pedig nem.

Így szólt:

"A reggelinket együk meg egyedül, az ebédünket osszuk meg egy barátunkkal, a vacsoránkat meg adjuk az ellenségünknek."

Ez egy régi közmondás, mely Leo szerint totális badarság-

Az étkezésre egy egészen más dolog igaz, és megfigyelte, hogy azokba az országokban, ahol ezt betartják, és eszerint táplálkoznak, sokkal tovább élnek nagy átlagban az emberek.

Szerinte a felébredő szervezetet nem szabad azonnal nagy adag ételekkel traktálni már korán reggel, mert így nem várható el, hogy jól teljesítsen a szervezetünk.

"Régen, mikor a szovjetek és az amerikaiak együtt dolgoztak az orvostudomány fejlesztéséért, azt figyeltem meg, hogy neves sebészek reggelire csak egy csésze kávét isznak és kész! Ebédre egy szendvicset majszoltak el, majd este jól belaktak, és utána elmentek úszni a medencében" - mesélte.

Szerinte a közmondása az alábbiak szerint lenne a helyes: a reggelit kell az ellenségünknek adni, délben csak egy kicsit enni, este - de nem túl későn - pedig nagy lakomát csapni, amit utána le kell mozogni.

Szerinte számos, nagy átlagéletkorral rendelkező országban ezt csinálják, és kutatásaival is tudta igazolni elméletét, melyet a Cornell Egyetemen tanító David Levityksy is igazolt.

Tehát ha heti pár alkalommal lemondanunk a bőséges reggeliről, egészen biztosan tovább élhetünk majd, és lassan elkezd leolvadni rólunk a fölösleg.

Azonban az Egészségügyi Világszervezet nem osztja az orosz sebész álláspontját, kiemelve azt, hogy azért fontos a reggeli, hogy beinduljon a szervezet anyagcseréje. Ugyan elismerik, hogy szénhidrátban, zsírokban gazdag reggeli elhízást okozhat, de a vitaminokban gazdag reggeli fontos.

Sokak szerint azonban csak arról van szó, hogy fel akarják hizlalni a lakosságot, hiszen nem érdekük, hogy mindenfelé egészséges emberek rohangáljanak, akik nem termelnek a nyavalyáikkal profitot a gyógyszeriparnak és az orvosoknak.

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen egészség egészség megelőzés élelmiszeripar gyógyszeripar


Megtekintések száma: 278972





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet