Az Oroszok állítják, hogy rábukkantak a rák ellenszerére

2017. március 4., szombat
Az új fehérje a rák minden fajtáját képes lehet elpusztítani. Hogy hogyan, és mi köze van ehhez a Nemzetközi űrállomásnak? Olvasd el a cikket!

Orosz tudósok nemrég egy óriási bejelentést tettek melybe azt állították, végre meglehet a rák annyira várt ellenszere.

Persze sokan fenntartásokkal kezelik a hírt, hiszen az elmúlt 5-10 évben rensre bejelentettek már nagy ígéretekkel rendelkező kezeléseket, eljárásokat, amik aztán elsenyvedtek az évek alatt, és vagy nem lett belőlük semmi, vagy pedig mégsem bizonyultak kellően hatásosnak.

A mostani bejelentés azonban az oroszok szerint kivételes, mert ténylegesen felfedeztek valamit, ami minden ráksejtet képes elpusztítani.

Ráadásul mindennek köze van a világűrhöz, és a nemzetközi űrállomáshoz is. Mégpedig olyan módon, hogy odafenn, nulla gravitáció mellett kísérletezték ki azt a speciális fehérjét, mely valóságos ráksejt mészáros lehet.

Az előzetes tesztek és ígéretek szerint ugyanis mindenféle rákot képes lesz elpusztítani, és ami még ennél is megdöbbentőbb: a betegség végső stádiumából is képes lesz visszarántani és megmenteni a betegeket.

Andrej Szimbircev, az orosz Szövetségi Orvosbiológiai Ügynökség különleges tisztaságú készítmények előállításával foglalkozó kutatóintézetének igazgatóhelyettese kiáll a hír és a nagyszabású bejelentés mellett.

Elmondása szerint nincs szó nagyotmondásról, tényleg ennyire ígéretesek a kutatási eredmények.

Olyan gyógyulási rátát értek el vele, ami igazán bámulatos. A tesztek során melanomás, és szarkómás egereken végeztek különféle dózisú adagolásokat a fehérjéből.

A kísérletek túlnyomó többsége teljes gyógyuláshoz vezetett, még olyan állatok esetében is, melyek gyakorlatilag végstádiumban voltak.

Vagyis most könnyen lehet, hogy tényleg nagyon közel állunk ahhoz, hogy egy rákmentes világ elé nézzünk.

Az előállított fehérjéről egyelőre nem sokat árulnak el, csak annyit, hogy a vizsgálatok alapján egyértelműen rendelkezik a rák hatékony elpusztításához szükséges tulajdonságokkal.

A szer egyfajta hősokkfehérjéből áll össze, több más enzimmel együtt. A fehérje annyira erős, hogy nem csak megvédi a sejteket a különféle károsodástól, de az immunrendszer megerősítésében is hatalmas szerepet játszik.

Sikerült kideríteni, hogy ez a fehérje az emberi szervezetben is jelen van, azonban igen kis mennyiségben és ez is lehat ez egyik oka, hogy a szervezetünk nem képes hatékonyan küzdeni a rákos sejtek ellen.

"Ezek a baktériumsejtek jól osztódnak, ez lehetővé tettek, hogy sok fehérjét nyerjünk" – mondta Szimbircev.

Három-négy éven belül kipróbálhatják embereken is a kísérleti szert, és ezután ha sikeresek lesznek ott is a tesztek, nagy valószínűséggel hivatalosan is beszámolhatunk majd róla, hogy végre tényleg megvan a rák ellenszere.

egészség orvostudomány rák rákkutatás rákgyógyszer


Megtekintések száma: 35053

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet