Az orvosi kannabisznak óriási, mindenkit megdöbbentő hatása volt az USA déli részén

2018. január 21., vasárnap
The Guardian írt róla, hogy statisztikák rajzolták ki, ha ezt tudományosan is sikerül igazolni, új távlatokat nyithat az életünkben...

Amerikában már egy ideje legálisan lehet szigorúan orvosi használatra, vagy rekreációs célra kannabiszt vásárolni egyes helyeken.

Nemrég egy tanulmány jelent meg, mely statisztikákra alapoz.

Ez pedig valami olyasmit állít és rajzol ki az emberek és a közvélemény előtt, ami sok mindent megváltoztathat a kannabiszhoz való hozzáállásunkban, és abban, amilyen jövője lehet a növény felhasználásában.

Az Economic Journal szak-folyóiratban még 2017 novemberében tettek közzé egy igen meggyőző tanulmányt.

A tanulmány levonja a következtetéseket a megfelelő adatok alapján: a kannabiszfogyasztás legalizálása és a fogyasztásának emelkedése miatt jelentősen csökkent a bűnözés Amerika déli részén.

A kutatók megállapításai szerint a kannabisz elérhetőségét nem befolyásolja a szer legalitása, azokban az államokban is széles körben elérhető, ahol nem legalizálták az orvosi felhasználást.

Az orvosi felhasználást legalizáló államokban viszont változik a kannabisz forrása, termesztés engedélyezésével helyi versenytársak léphetnek be az addig a kartellek uralta piacra. Ezek az amerikai farmerek legális gazdálkodók, élvezik a hatóságok védelmét.

Ennek pedig már hatása van az erőszakos bűncselekményekre.

Vagyis úgy tűnik, hogy óriási a siker: ezt a hipotézisüket megerősítették a tényadatok is.

Az amerikai bűnügyi adatbázisok elemzésével arra jutottak, hogy a mexikói határhoz közeli, az orvosi kannabiszt legalizáló megyékben 12,5 százalékkal csökkent az erőszakos bűncselekmények, 40,6 százalékkal a kábítószerbűnözéshez köthető gyilkosságok száma.

Az orvosi legalizáció nem csökkenti, hanem pont növeli a kínálatot. 

Letöri az árakat, ezáltal csökkentve a kartelek bevételeit, kevésbé megtérülővé téve ezzel az erőszakot.

Ez valószínűleg a jövőben még szélesebb körben fogja megnyitni az utat a világ más tájain is a kannabisz legalizációjának.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: The Guardian

érdekes érdekesség egészség életmód kannabisz


Megtekintések száma: 39285

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet