Az ufó jelenségek egy részére EZ lehet a tudományos magyarázat?

2023. március 17., péntek
Ha nem is mindet, de egy részüket megmagyarázhatja szakemberek szerint.

Világszerte emelkednek az ufó észlelések. Ennek számos oka lehet, de az egyik oka az, hogy valójában nem tudjál minden esetben az emberek, hogy mit is látnak.

Az ufó szó azt jelenti, hogy azonosítatlan repülő tárgy - unidentified flying object - vagyis bármi, amit nem képesek azonosítani egy adott észlelés során, ufóként kerül bejegyzésre.

Egyes időjáráskutatók szerint azonban ezen észlelések egy része - körülbelül 35%-uk valójában nem igazi ufó észlelés.

A kutatók a maradék, valósnak tűnő esetekkel nem számolnak el, azt meghagyják a tudomány többi ágának. De szerintük ebben a 35%-ban valójában egy nagyszerűen levezethető, logikus magyarázat van arra, amit az emberek láttak.

Ezek pedig nem mások, mint az égen kialakuló lentikuláris felhők. Szokták lencsefelhőként is hívni, így magyarosabb is.

Ezek speciális lencsefelhők, melyek ritkábban alakulnak ki, de világszerte elfordulnak.

Többnyire nagy kiemelkedések felett, valamivel azok mögött, az áramló levegőben kialakult állóhullám révén jönnek létre. Állófelhők, tehát nem mozdulnak el. Az esőt hozó front elvonulása után a felhőzet felszakadozik, a légnyomás egyenletesen és tartósan emelkedik.

Nagyon sok esetben ezeket a felhőket messziről repülő korongoknak lehet észlelni, melyek egy helyben lebegnek, vagy ha éppen nagyon szeles az idő, akkor a távoli képükhöz képest viszonylagos gyorsasággal haladnak keresztül az égbolton.

Ugyanakkor a lencsefelhőkkel kapcsolatban is vannak rejtélyes momentumok, mivel tény, hogy a lentikuláris felhők újabban nagyon gyakran tűnnek fel, nagyon tartósak és hatalmas méretűek. Ráadásul összetételük sem teljesen azonos.

Ezért napjainkban a HAARP titkos működésének és kísérleteinek egyfajta melléktermékeként azonosítják ezeket a felhőket, holott egyes feljegyzések szerint régebben is létezhettek.

A statisztikai adatok alapján azonban nem lehet amellett elmenni, hogy az elmúlt évtizedekben kétszeresére nőtt a lentikuláris felhők észlelésének száma.

Ezeket nagyon gyakran nézik idegen járműveknek.

Ráadásul teljesen hangtalanok, mintha tényleg nem evilági járművek lennének. Az emberekben az a téves hit alakul ki, hogy idegeneket láttak.

A kutatók nem állítják, hogy nincsenek idegenek, de azt sem, hogy vannak. Ők pusztán rávilágítanak arra, hogy ez a felhőjelenség, felhőfajta az ufó észleléses esetek bizonyos hányadáért felelőssé tehető.

A jövőben ezen észlelések kiszűrésével sokkal közelebb kerülhetünk azokhoz a ténylegesen valós észlelésekhez, melyekre a mai napig nincs ép ésszel felfogható magyarázat vagy megoldás.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen ufó ufók idegen idegenek haarp


Megtekintések száma: 266414

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet