Az ufó, melynek több ezren voltak szemtanúi

2017. március 22., szerda




Firenzében egy futballmérkőzés közben bukkant fel egy objektum, ami alaposan felrázta a város idillikus hangulatát. A több ezer szemtanú azóta sem tud elszámolni a látottakkal.

1954. október 27. a firenzeiek számára egy rendkívül bizarr nap volt. Ugyanis olyan dolgot látott a fél város, amitől kis híján egy tömegpánik tört ki a lakosok körében.

Ezen a napon egy hűvös időjárás övezte focimeccset vívtak a Stadio Artemio Franchiban. A meccs izgalmas volt, és már az első félidő után jártak, amikor valami elvonta mindenki figyelmét a focimeccsről.

A nézők többé már nem a gyepen rohangáló játékosokat figyelték, szemük az égre meredt, s ezernyi ujj mutatott felfelé. A labdarúgók is abbahagyták a játékot.

Az olaszok egyik legendás játékosa, Ardico MAgnini is a pályán volt akkor, és így emlékezett vissza a megdöbbentő eseményekre:

"Ez a valami úgy nézett ki, mint egy tojás és lassan, nagyon lassan mozgott az égen. Mindenki felfelé nézett, ahol valamilyen ezüstös csillogást láttunk. Teljesen meg voltunk döbbenve, mert sohasem tapasztaltunk ilyet korábban."

"Hihetetlen látvány volt, nagyon gyorsan mozgott, majd hirtelen megállt. Az egész csak néhány percig tartott. Az alakja engem a kubai szivarra emlékeztetett. Szerintem földönkívüliek voltak, más magyarázatot nem tudok találni rá." - emlékezett vissza egy szurkoló is, aki épp a lelátón volt, amikor ez a szivar alakú valami felbukkant az égen.

Gyakorlatilag mindenki, aki látta a jelenséget -. és voltak vagy több ezren - azok egyöntetűen azt vallották, hogy soha nem láttak ilyet, és nem gondolják, hogy ember alkotta tárgy volt.

Sokkal inkább tűnt egy idegen objektumnak, egy földönkívüli űrhajónak.

Voltak olyan vélemények a szkeptikusok részéről, hogy az egész talán valamiféle tömeghisztéria lehetett. A történelem során előfordult már olyan, hogy több száz ember látni vélt valamit, ami ott sem volt.

Vajon ez történhetett volna ott is? Vagy mindenki a valóságot magát látta? Ekkor tömeghisztéria még soha nem alakult ki, ahol ennyi ember "képzelődne". Ráadásul nagyon sokan írták le részletesen a jelenséget, és ezek a leírások egyáltalán nem mondtak ellent a többinek.

Vagyis senki sem beszélt össze, mégis mindenki ugyanazt írta le. Hosszúkás, szivar alakú valami volt ami látszólag egyenletesen haladt az égbolton.

Egy másik elképzelés szerint az emberek valójában egy meteorit lassú becsapódását láthatták. Ez az elmélet azonban nem magyarázza meg azt, hogy miért nem számolt be senki fénycsóváról, vagy törmelékfelhőről, melyet egy ilyen meteorit maga után húzott volna.

Ráadásul az azt követő napokban több toszkán városból is hasonló jelenségekről számoltak be...

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan


Megtekintések száma: 48200





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet