Az UFO-vadászok nagyon furcsa jelet fogtak az űrből

2016. augusztus 30., kedd
Az asztronómusok a Karacsáj- és Cserkeszföldön lévő RATAN-600 rádióteleszkóppal szokatlan jeleket fogtak, mégpedig 94 fényévnyi távolságból.

Paul Grister a Centauri Dreamsben tett beszámolójában arról ír, hogy nemzetközi asztronómuscsapat még 2015. május 15-én észlelte a jelet, amit akkor így jellemzett N. N. Brusilov, a csapat vezetője, “erős jel a HD164595 irányban”.

Ez egy csillagrendszer a Hercules konstellációban.

Azt azonban még korai lenne kijelenteni, hogy valóban egy idegen civilizációtól érkezett volna, de a kutatók szerint elég komolyan kell venni, ezért azóta folyamatosan nyomon kísérik a “célpontot”.

ismeretlen-jel

A HD164595 azonos méretű és korú a mi Napunkkal, sőt, összetételét tekintve is hasonló,és alig 100 fényévnyire van,

ami akár azt is jelentheti, hogy tényleg van ott élet.Úgy vélik, hogy amennyiben a jel egy többirányú, izotrop jeladóból érkezett, akkor az azt jelenti, hogy ott

egy Kardasev-skála - az idegen civilizációk fejlettségét elméleti alapon osztályozó rendszer - szerinti kettes fajjal lehet dolgunk.

Ám ha kiderülne, hogy a jelet célzottan a Naprendszernek szánták, akkor viszont egyes kategóriáról beszélhetünk, ami olyan civilizációt takar, mely képes szinte valamennyi közeli bolygó energiapotenciálját kihasználni.

Aztán persze megeshet az is, hogy az egész nem más, mint némi anomália, mint amilyen a háttérzaj szokott lenni, és Jean Schneider francia csillagász szerint érdemes annak a lehetőségét is mérlegelni, hogy a HD164595 felerősíti a háttérben a rádióadás forrását, de a hozzáértőknek egyébként is figyelembe kell venni az összes egyéb lehetőséget. Daren Linc (SETI) nincs meglepődve a rádiójel kapcsán, és ezt mondja:A SETI már millió hasonló jelet látott, de időbe telik, hogy ezekről kiderüljön, valóban érdekesek, és több érzékelés kell ahhoz, hogy a minimális kritériumoknak megfeleljen.

titokzatos-radiojelek

Mivel az oroszok széles sávú vevőket használtak, így tényleg nincs semmi, ami ezt a jelet megkülönböztetné a természetes rádióérzékelésektől (csillag kihunyás, aktív galaktikus mag).

Mindent egybevetve, semmi olyan nincs ebben, ami a SETI-t érdekelné.

Forrás: 24.hu

rejtély rejtélyek idegen idegenek titok


Megtekintések száma: 20805

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet