​Az új koronavírus-mutánsok áttörik a védőoltás és a korábbi fertőzések nyújtotta immunitást is!

2022. június 26., vasárnap




Vége a játszmának… Kezdődhet minden teljesen elölről…

Újra lezárásoknak, és globális oltás programoknak, karanténnek, beltéri maszkviselésnek nézünk elébe?

Egyre növekvő esetszámok, új mutánsok

Németországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban egyre több koronavírus fertőzöttet találnak.

Nagy-Britanniában egy hét alatt majdnem félmillióval nőtt az esetszám. Németországban pedig a sok beteg miatt azt tanácsolják, hogy tömegben mindenki használjon maszkot.

Ez egy olyan új variáns, melynek nem kell a hideg, hűvös és nyirkos idő.

Vagyis ellenállóbbá váló új mutációról van szó, és ez még csak a kezdet.

A szakemberek szerint Magyarországon is kialakulhat egy kisebb hullám, de a tünetek várhatóan enyhébbek lesznek, mint a korábbi omikron variánsok esetében.

Legalábbis remélhetőleg…

Újabb hullámok, vakcinának ellenálló variánsok

Már Magyarországon is látható, hogy az esetszám sokkal magasabb, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

„Sajnos úgy tűnik, hogy ezek a nagyon terjedőképes variánsok képesek áttörni, mind a védőoltás által biztosított immunitást mind pedig a korábbi fertőzések által biztosított immunitást, de szerencsére a tünetek rendkívül enyhék tehát még enyhébbek, mint a korábbi omikron variánsok esetében” – hangsúlyozta Rusvai Miklós.

Pusztai Erzsébet úgy véli: azoknak az embereknek kell jobban védekezniük, akiknek súlyos betegségük van. Nekik a tömegben ajánlott a maszk viselése. Az infektológus úgy véli,

„a beoltott emberek számára kevésbé veszélyes ez a vírus, ahogy ezt mutatják az európai adatok és a védekezés azok számára fontos, akiknek esetleg tüneteik vannak, vagy valamiért gyengébb az immunrendszerük.”

Újabb nagy járvány és lezárások jönnek?

A szakértők egyetértenek abban, hogy ez az új variáns ősszel újabb járványt fog okozni Európában, így minden bizonnyal Magyarországon is, amire a hatóságoknak már most el kell kezdeniük a felkészülést.

Hogy ez pontosan mit jelent, azt most még nagyon nehéz megmondani.

Akár egy olyan változata is kialakulhat addigra a koronavírusnak, ami súlyos betegséget képes okozni és a vakcinákat is teljesen kijátssza.

Minden bizonnyal ezen legrosszabb forgatókönyv esetén újra lezárásokra, és az oltás globális szintre emelésére lehetne számítani, valamint arra, hogy az embereket újra “bezavarják a négy fal közé” a tudósok.


Megtekintések száma: 4286





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet