​“Az ukrajnai konfliktus kirobbantotta a harmadik világháborút”: igazi pokol jön Szerbia elnöke szerint

2022. augusztus 8., hétfő




Nincs így direktben kimondva, de ez már egy több szinten zajló harmadik világháború.

Már rég peregnek a háborús dobok, de itt a lövedékeknél és tankoknál sokkal halálosabb fegyverekkel harcolnak:

Szankciókkal és gazdasági proxi háborúval…?!

Az egész nyugati világ Ukrajnán keresztül harcol Oroszország ellen

– jelentette ki Aleksandar Vučić.

“Az ukrajnai konfliktus valójában már világháború, mivel a Nyugat a kijevi megbízottjain keresztül harcol Oroszország ellen”

-tette hozzá.

“Meg kell értenünk, hogy világháború közepette – mert el kell hagyni minden olyan beszédet, hogy ez egy regionális vagy helyi háború – hiszen az egész nyugati világ az ukránokon keresztül harcol Oroszország ellen. Ez egy globális konfliktus”

– mondta a Pink TV-nek adott interjúban.

Az elnök elmondta, hogy a folyamatban lévő globális háború az, ami a leginkább aggasztja, és szerinte ez csak rosszabb lesz.

Hozzátette, hogy az ukrajnai konfliktus a Balkánon is érezteti hatását és megismételte, hogy Szerbia mindent megtesz a béke megőrzése érdekében a térségben.

Vučić továbbá úgy véli, hogy miután Oroszország újabb területeket szerez Kelet-Ukrajnában, Vlagyimir Putyin elnök egy bizonyos “javaslattal” fog a Nyugathoz fordulni.

“Tudom, hogy mi vár ránk. Amint Vlagyimir Putyin elvégezte a munkáját Szeverszkben, Bakhmutban és Szoledarban, miután elérte a Szlavjanszk-Kramatorszk-Avdeevka második vonalat, egy javaslattal fog előállni. És ha ők [a Nyugat] nem fogadják el – márpedig nem fogják -, akkor elszabadul a pokol”

– jósolta, anélkül, hogy részleteket közölt volna a leendő kezdeményezésről.

A szerb elnök emlékeztetett arra is, hogy országa szoros kapcsolatokat ápol Oroszországgal és Kínával, hozzátéve, hogy Belgrádnak most nem könnyű ilyen politikát folytatni.


Megtekintések száma: 31722





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet