Az univerzum egy hatalmas, kozmikus agyszövet része?

2017. április 26., szerda
Bizarr teória a világ eredetéről, és mivoltáról.

Nemrégiben kutatók és elméleti fizikusok vizsgálódtak az univerzum keletkezésének, és mivoltának ügyében, és meghökkentő elmélettel álltak elő.

Szerintük a szimulált világunk azért tűnik illúziónak - erre több bizonyíték is áll ma a rendelkezésünkre - mert valójában egy sokkal nagyobb egész része.

Egy kozmikus agy ideghálózatának egyetlen eleme - talán sejtje - lehet.

"Ha ez így van, akkor az ősrobbanás nem volt más, mint ennek a gigantikus méretűnek tűnő, valójában a kerek egészhez képest parányi kozmikus sejtnek a születése" - állítják.

A kozmosz mindig is megfejtetlen maradt a számunkra, és bár rengeteg elmélet született, mely megpróbálta rendbe tenni az ősrobbanás, és azt azt megelőző időszak nagy rejtélyeit, nincs elfogadott és valószínűsített teória a világunkra.

Ebből kifolyólag akár egy üveggolyóban is élhetünk, amivel idegenek játszanak, akárcsak a Sötét zsaruk című film egyik zárójelenetében.Ha így lenne, minden bizonnyal nem tudnánk róla. Furcsa mód a Horton című animációs mese is jól szemlélteti a helyzetet.

Horton, az elefánt egy segélykiáltásra figyel fel, amely a levegőben lebegő szöszről érkezik. Kiderül, hogy a szöszön értelmes civilizáció él, a maga mikroszkopikus méretű lakóival.

Ez egy elképesztően érdekes kontextus, és rávilágít arra, hogy talán mi is egy "szöszben" élünk, és az, akit mi Istennek tekintünk, valójában nem más, mint egy sokkal nagyobb szinteken élő, óriási élőlény.

Sőt, talán a mi világunkban is léteznek olyan rejtett, parányi világok, melyek számára mi istenek vagyunk, de lehet, hogy a létezésünkről sem tudnak, mint ahogy mi is évezredek óta keressük magát a teremtőt, de fogalmunk sincs róla, ki, vagy mi lehet.

Ha egy kozmikus agy részei vagyunk, akkor soha nem fogunk tudni a teremtőről, és ha úgy veszsük ez egy örök, és végtelen körforgás.

Ez ugyanis azt jelentené, hogy a kozmikus agy egy hatalmas, felfoghatatlanul összetett és nagy élőlényhez tartozik, amit annak idején ugyanúgy megteremtett valami, vagy valahogyan létrejött, de a folyamatot valaminek bizonyosan el kellett indítania.

Ily módon gyakorlatilag akárhogy ügyeskedünk gondolatban, egyszerűen soha nem fogunk eljutni a teremtőhöz, mivel minden élőlényt, létező, tudattal rendelkező entitást létrehozott valami, amit szintén létrehozott valami.

De az első ilyen valamit ki, vagy mi hozta létre?

Ez az univerzum nagy talányai közé tartozik, és aligha lesz megfejtve az elkövetkező több tízezer évben.

Talán a titok kinyilatkoztatása az univerzum végét is jelentené egyben? Lehet, hogy nem véletlenül nincs mindenre válasz, mert a válasz olyan szintű, és bonyolultságú, hogy azt fel sem tudnánk fogni, és értelmezni...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek univerzum


Megtekintések száma: 45620

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet