Az űrszemét okozhatja majd a harmadik világháborút?

2016. január 27., szerda
Egyesek szerint a Föld körül lassan összegyűlő egyre nagyobb űrszemét később fegyveres konfliktusokhoz vezethet, de az sem kizárt, hogy elhozhatja a harmadik világháborút.

A Föld körüli pályán keringő űrszemét már most is jelentős problémát okoz. egyre több műholdat és küldetést veszélyeztet, egyre nagyobb mértékben van jelent a bolygó körül.

Egyesek szerint ez később majd egy fegyveres konfliktushoz vezethet majd. Az állítás annyira komoly, hogy Oroszország vezetősége is így vélekedik a dologról, sőt, maguk az oroszok adták ki a tanulmányt.

A dolog lényege az, hogy nem lehet majd tudni, hogy egy műhold azért sérült-e meg fent az űrben, mert egy űrszemétnek csapódott, vagy mert egy másik ország szabotálni próbálta a küldetést.

urszemet

Ilyen nem egyértelmű helyzetek később olyan országok közötti nézeteltérésekhez vezetnek, amik könnyen fegyveres hadviselésbe torkollhatnak. 2013-ban például egy orosz műholt sérült meg egy korábban fellőtt, kínai műholt darabjaitól. Az ilyen esetek pedig egyre gyakoribbá válnak.

Ha valaki ki szeretné robbantani a harmadik világháborút anélkül, hogy rájöjjenek ki tette, kitűnő lehetősége lenne erre a Föld körüli pályán. A világ országai egyre jobban odafigyelnek arra , hogy elkerüljék egy esetleges mega háború bekövetkeztét, hisz mind a bolygóban, mint az emberiségben jelentős károkat okozna.


Megtekintések száma: 2079

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet