Az USA háborút indít Észak-Korea ellen - elkerülhetetlen az amerikai csapásmérés!

2017. szeptember 5., kedd
A harmadik világháború előszobájában van a világ!

Ennyire közel még nem volt a világ egy harmadik világháború kirobbanásához. mondhatnánk azt is, hogy egy elkövetkező világégés előszobájába torlódtak a világ államai.

Ha ugyanis Amerika megtámadja Észak-Koreát, akkor valószínű, hogy több nagy szuperhatalom, és még a kisebb országok is belesodródhatnak egy szembenállásba.

Márpedig úgy tűnik, minden diplomáciai próbálkozás kudarcot vall: Észak-Korea folyamatosan fegyverkezik, atomkísérleteket hajt végre, és fenyegetőzik.

Nemrégiben Japán felett lőttek át egy ballisztikus rakétát, ami, ha akarják, el is találhatott volna egy japán várost is.

Észak-Korea vezetősége tudja, hogy a tűzzel játszik, de a vezetőség elég őrült ahhoz, hogy egy globális háborút indukáljon a Földön.

"Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy amennyiben Kim Dzsong Un folytatja rakétaprogramját, képes elérni Amerikát és diplomáciai eszközökkel nem sikerül megállítani őt, akkor az Egyesült Államok támadást intéz rakétarendszere ellen" - nyilatkozta a BBC-nek Lindey Graham dél-karolinai szenátor.

Sokan gondolják úgy, hogy Trump legfrissebb lépése, hogy felfegyverzi Dél-Koreát, egyértelmű jele annak, hogy készülődik Amerika és a szövetségesei a háborúra.

Sokak szerint bár szuverén állam, mégis fel kell számolni Észak-Koreát, mivel veszélyt jelent a bolygón uralkodó békére. Vagyis egyfajta nemzetbiztonsági kockázat minden ország számára.

Donald Trump amerikai elnök korábban leszögezte, hogy “a megbékítés politikája nem működik”, majd néhány órával később egy újabb Twitter-üzenetben közölte, hogy kormánya szankciókat fontol minden olyan állammal szemben, amely kereskedelmi kapcsolatban áll Észak-Koreával, republikánus és demokrata párti politikusok sora foglalt állást az észak-koreai válság ügyében.

A Fehér Ház közleménye szerint a dél-koreai államfővel folytatott beszélgetés során a két államfő egyetértett abban, hogy minden igénybe vehető eszközzel a lehető legnagyobb nyomást kell gyakorolni Észak-Koreára.

Trump egyúttal ahhoz is elvi beleegyezését adta, hogy Szöul több milliárd dollár értékben vásárolhasson fegyverzetet az Egyesült Államoktól.

Rengetegen tartanak attól, hogy valóban globális háború robbanhat ki ebből az egészből.

Ha megtörténik, több nagy szuperhatalom is szembe kerülhet egymással, mivel mindenkinek más-más az érdekeltsége, és csak a szerencsén és a felek megegyezési készségén múlik majd az, hogy az egész nem-e torkollik majd egy harmadik világégésbe!

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség politika harmadik világháború kataklizma


Megtekintések száma: 54904

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet