Az USA hormonkezelt húsai letarolhatják az európai piacot - GMO-val fognak tömni minket?

2018. február 16., péntek
Amerika büntetővámokat akar kiszabni azért, mert Európa nem engedi be a határokon a hormonkezelt amerikai húsokat. Hamarosan génkezelt termékekkel tarolhatják le a piacainkat?

Vége lehet Európa egészséges piacának...

Amerika, és a hormonkezelt termékeik teljesen megsemmisíthetik azt a kevés, fennmaradó egészséges piacot és termékkínálatot, ami még jelen van az Európai kontinensen.

Világviszonylatban is, de Amerikához képest szokatlanul egészséges ételeket, húsokat, és zöldségeket lehetett kapni Európában.

Ez azonban a jövőben drasztikusan változhat, méghozzá negatív irányba, hála Amerikának és az ő génkezelt, agyonvegyszerezett steril piacának.

A transzatlanti tárgyalások az EU és az USA között kudarcba fulladtak, ezért újra pattanásig feszültek az ellentétek az élelmiszer kereskedelem ügyében.

Az Egyesült Államok bejelentette, hogy büntetővámokat fognak kivetni az európai termékekre, miután az Európai Unió egyik döntése megtiltotta a hormonkezelt, amerikai marhahús importját.

Elvétve ugyan, de eddig is be lehetett hozni, és lehetett forgalmazni olyan speciális marhahúst, melyet hormonkezeltek.

Az emberek azonban idehaza és Európa-szerte ódzkodnak ettől. Nem véletlen, hogy az ára ezeknek a termékeknek túlságosan magas is sokszor, mert az EU nem akarja, hogy ezek a kétes egészségügyi hatással járó termékek elterjedjenek.

Ezzel tisztában van Amerika, aki megelégelte azt, hogy ilyen módon diszkriminálják a hormonkezelt termékeiket, ezért háborút hirdetette az élelmiszeripar frontján.

„Az amerikai farmerek állítják elő a bolygó legjobb marhahúsát, de az Európai Unió korlátozó intézkedései miatt az európai fogyasztók mégsem férhetnek hozzá ehhez megfizethető áron”- nyilatkozta Tom Vilsack mezőgazdasági miniszter.

Bár egy 1998-as döntés hivatalosan is azt állította, hogy teljesen alaptalan a hormonkezelt húsok EU-s tilalma, napjainkban is születnek olyan kutatások, melyek bebizonyították, hogy a hormonkezelt húsokból bizonyos enzimek és hormonok az ember szervezetébe is bejutnak annak elfogyasztása után.

Vagyis igen is, hatással van a szervezetre, és ennek hosszabb távú, generációkon átívelő hatásait még mindig nem ismerni, ezért aggasztó ezeknek a húsoknak a nagyobb mennyiségű fogaszása Amerikában, ahol az utóbbi évtizedekben jelentősen nőtt a daganatos megbetegedések száma is.

Ráadásul Amerikában nem csak a marhahús tartalmaz különféle vegyszereket, antibiotikumokat. Ezek egy része már sajnos idehaza, vagy az európai piacon is jelen van, de Amerikában ezeknek az alkalmazása még nagyobb mennyiségben zajlik.

Rengeteg ember szervezetében mutatták már ki különféle vizsgálatok azokat az antibiotikum maradványokat, melyek az antibiotikummal kezelt állatok tejéből, vagy húsából kerültek át a szervezetükbe.

Vagyis azok a vegyszerek lassan, és biztosan beépülhetnek az emberek szervezetébe, amikkel az állatokat kezelik.

A mostani nyílt élelmiszer háború győztese valószínűleg Amerika lesz Csak idő kérdése, hogy mikor fog az EU engedni, és hagyni, hogy Amerika hormonkezelt húsai elárasszák a piacainkat.

OSZD MEG másokkal is!

egészség GMO feltáró egészség megelőzés élelmiszeripar hormonkezelt


Megtekintések száma: 26461

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet