Az USA megrendezett “háborúi”: a CIA végig titkos kapcsolatban volt Észak-Koreával?

2019. február 10., vasárnap




Megdöbbentő információk láttak napvilágot a Fehér Házból: Észak-Korea és az USA szembenállása csak egy átverés volt, egy megrendezett színjáték?

Minden csak egy nagy és drága, nem utolsó sorban rendkívül veszélyes színjáték volt, ami majdnem totális háborúba sodorta a világot?

Könnyen elképzelhető, hogy erről volt szó, főleg a most kiszivárgott dokumentumok és információk szerint.

A belső infók ugyanis egyenesen a Fehér Házból és a CIA berkeiből érkeztek…

Pehnjan, azaz Észak-Korea vezetése és Washington között mindvégig kapcsolat volt, még akkor is, amikor Észak-Korea atommal fenygeetőzött…

A titkos csatornán keresztül folytatott párbeszéd még a legfeszültebb időszakokban is lehetővé tette a kommunikációt, foglyok szabadon bocsátását és végső soron előkészítette az utat Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető tavaly júniusi, történelminek nevezett szingapúri csúcstalálkozójához.

Obama elnöksésének utolsó szakaszában ez a kapcsolat “elaludt”. Mike Pompeo, jelenlegi külügyminiszter még CIA-igazgatóként élesztette újra, amikor – 2017 augusztusában – két munkatársát Szingapúrba küldte, hogy ott tárgyaljanak észak-koreai kollégáikkal.

2018 elejére az amerikai és az észak-koreai hírszerzés képviselői már egy sor nyilvános megbeszélést is tartottak – írta a The Wall Street Journal, megjegyezve, hogy a hírszerzési kapcsolatoknak fontos szerepük volt az első Trump-Kim csúcstalálkozó létrejöttében, mint ahogyan a hírszerzők most is részt vesznek a második csúcstalálkozó előkészítésében.

Az amerikai hírszerzés partnere – a The Wall Street Journal állítása szerint – az a Kim Jong Csol volt, aki korábban az észak-koreai hírszerzést vezette, és akit a múlt héten a Fehér Házban fogadott Donald Trump elnök is.

Az információkat sem a CIA, sem a külügyminisztérium és a Fehér Ház nem kívánta kommentálni.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Index

érdekes összeesküvés politika


Megtekintések száma: 21290





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet