​Az USA üzent: majd ők megmondják, mi lesz Kárpátaljával, Orbán ne szóljon bele

2022. augusztus 9., kedd
Szerintük ha fel is osztják Ukrajnát, és Magyarország visszakapja a rég elcsatolt egykori területét, ők azt soha nem fogják elismerni.

Nemrég Putyin közeli források és maga Medvegyev is egyre több olyan utalást tett közzé, melyek szerint ha az oroszok megnyerik a háborút, Ukrajna felosztásakor Magyarország visszakapja Kárpátalját.

No, nem így egyből, hanem katonai erővel kellene visszaszereznie,

de már egy jelentősen meggyengült, többségében magyarok lakta területet kellene újra Magyarországhoz csatolnia Orbánnak.

Egy térkép is kering a neten, ezen is az látszik, hogy magyar területként értelmezik az oroszok Ukrajna felbomlása utána régiót.

Természetesen nemrég Amerika is megszólalt az ügyben.

Elmondták, hogy Magyarország és Orbán Viktor ne is álmodozzon arról, hogy Kárpátalját visszakaphatják.

Ha ez megtörténne, azt nemzetközi jogi szinten és sehogy sem ismerné el az Egyesült Államok – és maga Joe Biden sem.

Mondja ezt az az USA egyébként, mely komplett Közel-Keleti országokat szállt meg, majd indított el káoszt a régióban, sőt, nekik köszönhetjük az ISIS létrejöttét, a Kadhafi elleni puccsot követően, Hussein likvidálása után.

Az USA többször kívülről befolyásolta más országok választásait, ráadásul Trianon sokak szerint jogilag és alakilag is érvénytelen, de legalábbis igazságtalanul történt, brutálisan nagy és nem megfelelő mértékű volt a büntetés hazánk számára.

Így pedig sokak szerint jogos lehetne az igény Kárpátaljára.

Azonban a politikai realitás nem ezt diktálja, és Orbán Viktor nem valószínű, hogy hazánkhoz csatolna egy alapvetően leszakadó társadalmi rétegeket is jelentős mértékben magában foglaló térséget.

Egyúttal ezzel azonnali hidegháborús konfliktusba kerülnénk valamennyi szomszédunkkal, ahol még elcsatolt területek vannak.


Megtekintések száma: 32411

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet