Azonnal tárgyalni kell az oroszokkal! - jelentették ki at USA szenátorai: pusztító nukleáris arzenál birtokában vannak!

2018. március 10., szombat
Jelenleg Putyin és hadserege kezében a világ - és a világbéke - sorsra?

Stratágiai párbeszdé következhet Moszvéval, hogya elkerüljenek egy nagyobb háborút?

Sokan arra következtetnek legalábbis az amerikai szenátorok sürgetéséből, hogy az USA jelentősné le van maradva a fegyverkezési versenyben.

Jelenleg Putyin és hadserege rendelkezik a világ legmodernebb technológiájával a hadászati színtéren.

Vagyis az oroszok már nem csak létszámbeli de szintbeli előnynel is rendelkeznek. Egyesek pedig atótl tartanak, hogy ezen fejlesztések nem véletlenül zajlanak, és hogy Putyin egyfajta invázióra, vagy háborúra készül az USA és Európa ellen.

“Az amerikai-orosz stratégiai párbeszéd sürgetőbb Putyin elnök március 1-én tett nyilvános bejelentését követően, amikor számos új nukleáris fegyverre hivatkozott, amelyeket Oroszország állítólag fejleszt, beleértve egy cirkáló rakétát és egy nukleáris víz alatti drónt is,” – írta Edward J Markey, Jeff Merkley, Dianne Feinstein és Bernie Sanders amerikai szenátor.

Sokak szerint az a nagy baj, hogy az oroszoknak több olyan fegyvere is van, melyek nukleáris holokausztot lennének képese előidézni a bolygó bármely pontján.

Az USA-t leginkább az bosszanthatja és töltheti el aggodalommal, hogy olyan rakétát is kifejlesztettek, amire nukleáris fejet lehet szerelni, és ki tudja játszani a legmodernebb légvédelmi rendszereiket is.

“Az Egyesült Államoknak sürgősen tárgyalnia kell Oroszországgal annak érdekében, hogy elkerüljük a téves számítást és csökkentsük a konfliktusok valószínűségét.”

Egy biztos: ha most háború robbanna ki, az oroszok járnának vele a legjobban. Ez azonban nem mindenki szerint vetíti azt előre, hogy Putyin érdekelt lenne egy háborúban.

Mások szerint Oroszország tényleg hosszú távra tervez, és már arra készül, hogy Európa elbukása után a helyén létrejövő Kalifátus ellen tudjon majd harcolni.

Ez ugyanis a jelenlegi európai politikai vezetést elnézve szintén reális távlat 10-20 éven belül...

Bárhogyan is: Putyin nem állt le. Folyamatosan zajlanak a fegyverek fejlesztései, és gőzerővel halad a hadászat megreformálása. Így az oroszok fogják a legjobb technikával várni, hogy kirobbanjon korunk következő nagy háborúja...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes európa politika putyin háború


Megtekintések száma: 34850

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet